Review banda de alergare pliabilă KingSmith WalkingPad R1 Pro

Data: 21/04/2021 | Autor: .

Review banda de alergare pliabilă KingSmith WalkingPad R1 Pro

Cum sălile de sport s-au închis în pandemie, iar alergatul printre mașini, pe trotuare sau în parcurile aglomerate nu era o soluție tocmai bună, alternativa a fost și este în continuare să îți cumperi o bandă de alergare pe care să o folosești în casă. După o cercetare temeinică a pieței, am ales banda de alergare pliabilă KingSmith WalkingPad R1 Pro, produsă de chinezii de la Xiaomi. Este ușor de transportat, destul de fiabilă, și am cumpărat-o la un preț foarte bun.

De la banda profesionistă de la WorldClass la o bandă pentru acasă este o distanță destul de lungă. Am schimbat până acum trei astfel de gadgeturi, de fiecare dată căutând performanța și utilitatea. Bineînțeles și prețul este esențial.

În pandemie ne-am dat seama că vrem o bandă mai ușoară, care să ocupe mai puțin loc și așa am ajuns la KingSmith WalkingPad R1 Pro.

O bandă care poate fi utilizată atât pentru alergat cat si pentru mers, realizată din materiale solide, metal și plastic, și cu un motor de 918 W surprinzător de fâșneț.

Banda vine într-o cutie clasică și este ușor de montat. În numai 15 minute a fost gata de utilizare, asta pentru că soluția tehnică este una ingenioasă. Banda se pliază și depliază de la mijloc, foarte rapid.

Xiaomi WalkingPad R1 Pro, The Best Budget Treadmill  For Just $649

Are două rotițe de transport în față, așa că poți să o duci ușor acolo unde vrei să o folosești, iar odată pusă pe amplasament, nu îți rămâne decât să o deschizi și să-i dai drumul din telecomandă.

Atenție când depliezi banda, astfel încât covorașul de alergare să fie poziționat pe mijloc.

TREI MODURI DE CONTROL

Odată ce o conectezi la priză, nu îți mai rămâne decât să apeși pe butonul de ON din partea frontală, iar apoi, din telecomanda dedicată să îi setezi unul dintre modurile de utilizare.

Telecomanda se conectează instant la bandă, așa că nu vei avea nicio problemă cu ea în afară de unde o pui. In modul manual, banda poate fi controlata prin intermediul telecomenzii. Ai un buton cu care selectezi modurile – automat sau manual, și două butoane de plus/minus, cu care setezi viteza.

Același lucru îl poți face și cu aplicația „KS Fit”, pe care o găsești gratuit atât pentru Android cât și iOS.

Va trebui să îți faci un cont și, după ce ai deschis-o, vei găsi aproape instant banda și vei putea să folosești aplicația pentru a o controla.

Cel mai probabil că, de cele mai multe ori, vei folosi telecomanda, care este simplă și ușor de folosit.

În aplicație vei afla tot felul de date, de la distanța parcursă la viteză. Informațiile le vezi și pe panoul LED aflat pe partea frontală a aparatului, care îți arată în timp real viteza, distanta parcursa precum si durata antrenamentului.

O BANDĂ SILENȚIOASĂ

Ce ne-a plăcut din start la KingSmith WalkingPad R1 Pro este faptul că e silențioasă. Motorul este foarte cuminte din acest punct de vedere, chiar și la 10 km/oră, iar zgomotul făcut de interacțiunea dintre picioare, covoraș și bandă este surprinzător de discret.

Dacă stai la bloc, asta este o veste bună pentru că nu te vei trezi cu vecinii la ușă, din cauza zgomotului.

În partea din spate ai și două șuruburi de reglaj, în așa fel încât să limitezi jocul acesteia.

Chiar dacă am citit multe review-uri de la utilizatori care se plângeau că banda are un joc stânga dreapta și că agață, la noi nu s-a întâmplat. Indiferent că mergi pe ea sau alergi cu pînă la 10 km/oră, n-am sesizat astfel de probleme.

Contează, foarte mult, cum calci pe bandă, chiar și atunci când alergi. Dacă nu ridici genunchii, dacă îți târâi picioarele, s-ar putea să simți, probabil, un astfel de ,,joc’’.

De cele mai multe ori am folosit-o în modul manual, acolo unde setezi din telecomandă viteza. Ce ne-a mai plăcut este că, din momentul în care te dai jos de pe ea, se oprește singură.

Mai e un aspect interesant. Acea bară de susținere din partea de sus, care include și mecanismul de siguranță, poate fi reglat pe înălțime și, în plus, conține un locaș special unde poți să îți pui telefonul sau tableta.

AVANTAJE ȘI PROBLEME

Ce ne-a atras la această bandă este faptul că  o poți depozita, pe orizontală, sub o canapea sau dulap sau pe verticală, având numai 15 cm. Astfel ocupă foarte puțin loc în comparație cu banda care am avut-o înainte.

Un alt atuu îl reprezintă calitatea materialelor. De la cadrul din aliaj de aluminiu la covoraș, banda este solidă, stabilă și silențioasă.

Ne-am fi dorit să se poată ridica pe înălțime, măcar cu câteva grade, însă ne-am obișnuit și fără această facilitate.

Sunt și câteva aspecte care nu ne-au mulțumit. Când o pliezi, zona de plastic scoate un zgomot destul de ciudat, iar când alergi pe ea, va trebui să porți niște adidași cu o talpă care să atenueze șocurile. Banda este destul de dură și, fără încălțăminte adecvată, s-ar putea să simți în genunchi presiunea pusă de cadrul rigid.

Ne-am fi dorit și o viteză mai mare, dar credem că 10 km/oră este o viteză optimă pentru marea majoritate a utilizatorilor. Dacă îți dorești să alergi cu 12-14 km, e recomandat să faci asta la sală, pe o bandă profesională.

În concluzie, KingSmith WalkingPad R1 Pro reprezintă o soluție optimă pentru cei care își doresc să facă mișcare în casă și nu au pretenții să alerge profesionist. Dacă te interesează banda, o poți cumpăra la cel mai bun preț de pe acest LINK.