Review HyperX Cloud Stinger Wireless PC/PlayStation 4. Căști premium, cu sunet clar și autonomie bună

Review HyperX Cloud Stinger Wireless PC/PlayStation 4. Căști premium, cu sunet clar și autonomie bună

Căștile wireless din noua generație câștigă tot mai mult teren, acestea reușind să ofere o autonomie din ce în ce mai bună,  fără pierderi de semnal și cu o calitate audio optimă. GadgetReport.ro a avut ocazia să testeze noile căști Cloud Stinger Wireless ale celor de la HyperX, divizia de gaming a Kingston Tehnology.

Design-ul căștilor este unul ergonomic, cu zone adaptabile, astfel că le poți seta în așa fel încât să nu te deranjeze când le folosești.  Cloud Stinger Wireless sunt realizate în principal din plastic, dar din unul de bună calitate, cu un finisaj mat, iar bureții sunt îmbrăcați într-o piele ecologică cu inserții albastre.

Chiar dacă sunt destul de grele (270 g), forma ergonomică și materialele de calitate compensează acest impediment, astfel că, atunci când le porți, nu vei simți nicio presiune. Bureții sunt moi, iar partea de sus este bine calibrată în așa fel încât să nu pună presiune pe cap.

Căștile Cloud Stinger Wireless se conectează la PC sau la PlayStation 4 printr-un receptor dedicat, la un slot USB. Căștile au, pe partea dreaptă, butoane dedicate de pornit/oprit și mufa de încărcare, iar pe stânga o rotiță pentru volum.

Din punctul de vedere al performanței, căștile oferă o experiență excelentă. Sunetul se aude clar, iar izolarea fonică ambientală este una foarte bună.

Am folosit Cloud Stinger Wireless pe jocurile Days Gone, PUBG, Fortnite și Apex Legends, iar semnalul sonor a fost unul extrem de bun. O experiență excelentă am avut-o și când le-am utilizat pentru muzică și vizionarea de filme.  De remarcat bass-ul profund  și claritatea peste medie a înaltelor.

Microfonul de pe Cloud Stinger Wireless este unul fix, fiind excelent pentru comunicarea în jocurile online și în chaturi precum Discord. Ne-a plăcut și faptul că, atunci când ridici microfonul în sus, acesta devine inactiv, reluându-și funcțiile doar în momentul în care îl readuci în poziția normală.

În privința autonomiei, Cloud Stinger Wireless oferă, conform producătorului, 17 ore de sunet neîntrerupt. În mare parte, specificațiile sunt confirmate în realitate.  Un minus evident îl reprezintă absența mufei jack, care ar fi putut compensa, cu un fir, descărcarea bateriilor, și folosirea acestora în modul wired.

Cu alte cuvinte, căștile le poți folosi doar când sunt încărcate.

Un alt aspect care lasă loc de semne de întrebare îl reprezintă rotița de volum care poate fi învârtită la nesfărșit, astfel că este destul de greu să îți dai seama dacă ai atins nivelul maxim de volum.

În plus, ne-ar fi plăcut ca Cloud Stinger Wireless să ofere opțiunea de a scoate microfonul, o opțiune optimă atunci când te uiți la filme sau doar asculți muzică.

Pe ansamblu, însă, experiența oferită de HyperX Cloud Stinger Wireless este una excelentă. Senzația de confort, claritatea sunetului și conectivitatea excelentă sunt principalele sale atuuri.

Căștile pot fi achiziționate de aici la cel mai bun preț.