Review Lenovo Yoga Book. Cum arată şi ce poate cel mai inovativ hibrid de laptop-tabletă

Data: 18/06/2017 | Autor: .

Review Lenovo Yoga Book. Cum arată şi ce poate cel mai inovativ hibrid de laptop-tabletă

Lenovo Yoga Book poate fi o bună opţiune dacă vă doriţi un hibrid de laptop-tabletă, un gadget foarte uşor, cu touchscreen şi Windows 10. Yoga Book este compus dintr-un ecran de 10,1 inchi, cu rezoluție 1920 x 1200 Pixeli, şi o suprafaţă touch separată, ambele prinse  cu o balama specială, watchband, astfel că gadgetul capătă forma unui caiet, relatează GadgetReport.ro

Prezentat în premieră la târgul de tehnologie IFA 2016, gadgetul se remarcă prin look-ul subţire (256.00 x 170.80 x 9.60), greutatea redusă (690 gr.) şi, mai ales, prin calitatea materialelor.

Yoga Book este propulsată de un procesor Intel Atom 2.4GHz quad-core x5-Z8550 şi 4 GB memorie RAM. Gadgetul are 64 GB spațiu de stocare, extensibil prin card de memorie microSD, până la 128 GB.

Lenovo Yoga Book intră pe internet la viteze 4G (are inclusiv slot de Nano SIM) şi prin Wi-Fi, pe standardul AC.

Lenovo Yoga Book rulează sistemul de operare Windows 10 Pro.

Lenovo Yoga Book, autonomie excelenta

Yoga Book are o autonomie de până la 12 ore. Bineinţeles, este vorba de estimări, performanţele bateriei de 8500 mAh urmând să difere în funcţie de modul în care foloseşti gadgetul.

Dincolo de hardware, tableta vine cu o serie de inovaţii foarte interesante. Tastatura este una virtuală, însă care se simte destul de bine la atingerea tastelor, pentru că oferă un efect de apăsare destul de interesant. Pentru utilizatorii cu degete ceva mai mari, poate fi ceva mai dificil de folosit, din cauza dimensiunilor reduse. În esenţă, însă, tastatura răspunde bine la comenzi, fără întârzieri.

Inovativ este că zona touch își poate schimba rolul în funcție de modul în care este folosită, astfel că poate să devină o tastatură sau o suprafaţă de desenat sau scris de mână, cu ajutorul unui stylus dedicat, care nu necesită baterie.

Lenovo Yoga Book, o tableta multifunctionala

Mai mult chiar, stylus-ul acceptă paste de pix, astfel că, dacă pui o foaie de hârtie pe suprafața touch și scrii de mână, textul de pe foaie va fi transferat pe tabletă, cu un software special, intitulat OCR (Optical Character Recognition).

Tableta are un sunet clar, puternic, Dolby, iar camera de 8 MP frontală îşi face bine treaba, chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută. Nimic de reproşat nici celei de selfie, de 2 MP, care se comportă decent.

Lenovo Yoga Book costa cat un smartphone

Concluzia? Un gadget interesant, versatil, care arată excelent. Să ai o tabletă cu Windows 10 şi o tastatură specială, plus o autonomie mare – poate fi o alternativă interesantă. Gadgetul costă 2800 lei, cam cât un telefon mobil de ultimă generaţie sau cât o tabletă de top. Cel mai bun preţ pentru Lenovo Yoga Book îl găsiţi AICI.