Review LumAudio Talk. Cum se comportă căștile wireless de 238 lei

Data: 8/09/2020 | Autor: .

Dacă vrei să îți cumperi o pereche de căști wireless, nu este nevoie să dai peste 800-1000 de lei pe ele, așa cum costă gadgeturile de la Apple, Sony, Jabra sau Samsung. Într-o piață românească invadată de zeci de modele de căști wireless pe bluetooth, unele bune, altele foarte proaste, să alegi niște căști optime, care să aibă o autonomie decentă, un preț bun și un sunet optim poate fi o misiune dificilă. Căștile LumAudio Talk se încadrează la produsele pe care le recomandăm, raportul preț calitate fiind unul foarte bun. Un aspect important și relevant. Căștile Luminous Talk funcționează independent, astfel că poți să le folosești pe rând, pe oricare din ele.

La numai 238 de lei cât costă căștile wireless LumAudio Talk, nu ne-am așteptat la cine știe ce performanță. Am testat, în ultima vreme, multe căști ieftine, însă cele mai multe s-au dovedit a fi foarte proaste. Sunet înfundat, fără bași, cu zgomote ciudate și autonomie redusă. În acești termeni putem caracteriza oferta generală de căști ieftine de pe piață.

Când le-am primit pentru test, am fost destul de circumspecți când am citit, pe cutie, detalii despre performanțele acestora.

Autonomie de până la 8 ore, la o singură încărcare, și pînă la 180 de ore de stand-by, rezistența la apă și praf, sunet de calitate. Am mai văzut astfel de specificații pe căști cu  mult mai scumpe, care ne-au dezamăgit.

Odată deschisă cutia, am sesizat un prim avantaj al acestor căști. LumAudio Talk arată ca un produs din gama premium, cu ledurile care înconjoară butoanele de control.

Forma căștilor este una ergonomică, elegantă. În plus, sunt foarte ușoare, având numai 5,5 grame. Căștile vin cu o carcasă de încărcare dintr-un plastic solid, cu un led de control al încărcării și un buton de power, alături de câteva tipuri de prinderi de silicon, pe diverse mărimi, și un cablu mini-USB pentru încărcare.

Design ergonomic

Odată puse în urechi, căștile le conectezi la telefon prin Bluetooth (5.0). Le vei găsi în câteva secunde, cu numele F8. Noi le-am testat cu un Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G.

Ultima versiune Bluetooth 5.0

SUNET PUTERNIC, BINE CALIBRAT

Din momentul în care vei porni Spotify-ul, Youtube-ul sau orice alt serviciu de streaming multimedia folosești (Netflix, HBO Go, Amazon Prime etc) cu siguranță vei fi surprins de calitatea sunetului.

LumAudio Talk oferă un sunet puternic, bine calibrat în ambele difuzoare Hi-Fi de 6 mm, cu un mix destul de bun între înalte, medii și joase.

E un sunet clar, nu cel mai bun posibil, însă decent și plăcut. Muzica și mai ales vocile se aud foarte clar, cu un bass destul de bine definit.

Pentru 238 de lei cât costă aceste căști LumAudio Talk, sunetul este, cu siguranță, peste nivelul de preț.

Casti Bluetooth LUMAUDiO Talk – Sunet premium

Căștile au o izolare fonică destul de bună, fiind prevazute cu functia de reducere a zgomotului ambiental. În conversațiile pe telefon, grație microfoanelor excelente, n-am avut probleme ca interlocutorul să ne înțeleagă, chiar și în condiții de vânt sau zgomot puternic.

Ai pe căști butoane dedicate, de play/stop, raspunde/inchide apel, controleaza volumul și activeaza asistenta vocala (SIRI si Bixby). Butoanele nu sunt dintre cele mai bune, dar dacă înveți să le apeși așa cum trebuie, o să funcționeze la un nivel optim.

Pe de altă parte, căștile LumAudio Talk nu vin cu o aplicație, astfel că nu vei putea să le reglezi după preferințe însă, testate de mai mulți cunoscuți, niciunul nu s-a declarat nemulțumit, semn că există un reglaj mediu, mulțumitor pentru majoritatea utilizatorilor. Probabil au ajuns la acest sonor după ce au testat un focus group.

CĂȘTILE FUNCȚIONEAZĂ INDEPENDENT

Ce ne-a plăcut și este foarte interesant este că fiecare cască poate fi utilizata separat, in timp ce se incarcă perechea ei. Producătorii spun că o singura cască poate fi utilizata pana la 48 de ore.

Dincolo de prezentare și de testele în regim de laborator, în viața reală, folosindu-le pentru muzică, filme și apeluri, LumAudio Talk au rezistat cu succes aproape 4,5 ore, fără să le punem la încărcat în carcasa specială.

Probabil cu aceasta, mai obținem 2 ore. Cert este că, din acest punct de vedere, performanța este una optimă. Sunt alte căști mai scumpe care mor după aproape 2 ore. Pentru cât dai pe ele, LumAudio Talk sunt, la acest capitol, un best buy.

Nu se încarcă foarte rapid, astfel că va trebui să le lași în priză aproape 3 ore, însă pe ansamblu se descurcă excelent dacă le folosești la alergat, la sală, mai cu seamă că sunt rezistente la transpirație, picăturile de apă și praf, având standardul IPX6.

Design Ergonomic – Certificare IPX6 

 

CONCLUZIA NOASTRĂ

În concluzie, LumAudio Talk sunt, fără îndoială, o alternativă destul de bună la produsele mai scumpe de la Samsung, Apple, Jabra sau Sony. La cei 238 de lei cât plătești pentru ele, arată și se comportă peste acest nivel de preț.

Materialele din care sunt făcute căștile sunt rezistente, nu sunt foarte grele, sunetul este optim, iar autonomia lor este peste media pieței. Și mai e un aspect important. Pe toate perioada în care le-am folosit, n-a căzut niciodată conexiunea Bluetooth.

În esență, dacă nu vreți să cheltuiți prea mult pe o pereche de căști fără fir, LumAudio Talk sunt o alternativă foarte bună.

O altă dovadă că achiziția este una optimă este garanția de 2 ani oferită de producător.

Cumpara castile de pe acest LINK.