Review Razer Nari Ultimate. Căști de gaming bine calibrate, cu un sunet bun și conectivitate wireless

Data: 30/09/2019 | Autor: .

Atunci când ai cumpărat un joc nou, de ultimă generație, dincolo de calitatea consolei de gaming, de specificațiile PC-ului, de performanța display-ului, ai nevoie și de o pereche de căști pe măsură.  În ultimii ani, căștile de gaming au devenit tot mai performante, iar Razer Nari Ultimate au ridicat ștacheta la un nivel de top – sunet bun, foarte clar, cu mult bass, izolare fonică excelentă și, dincolo de toate astea, o conectivitate wireless optimă, fără niciun fel de delay, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de laptopurile sale de gaming, de spectaculosul Razer Phone 2, de tastataturile și moușii optimizați pentru sesiuni maraton de gaming, RAZER face pași semnificativi înainte și în privința căștilor,  Razer Nari Ultimate fiind unul dintre gadgeturile care oferă o experiență similară cu căștile profesionale, dedicate audiofililor.

Căștile Razer Nari Ultimate se remarcă, în primul rând, prin aspectul premium, materialele folosite fiind de bună calitate. Căștile au o structură de plastic solidă și bureți moi și comozi acoperiți cu piele ecologică, care nu crează presiune pe urechi (40 mm în diametru), bine ancorați de o structură din metal care stă foarte bine pe cap, fără să alunece.  Mărimea căștilor este una medie și sunt mai ușoare decât ne-am fi așteptat.

Dincolo de aspect, unul puternic masculin, solid, dinamic și original grație logo-ului Razer prezent pe ambele căști, Razer Nari Ultimate sunt, de departe, cele mai bune căști de gaming pe care le-am folosit pînă acum. 

Am testat Razer Nari Ultimate în jocuri precum Call of Duty Modern Warfare, Fortnite și PUBG, pe o consolă PlayStation, iar experiența (32 Ohm) a fost pe măsura așteptărilor. Bașii se aud profund, mediile și mai ales înaltele sunt bine calibrate, fără să distorsioneze. Iar izolarea fonică a fost ireproșabilă.

 

Căștile oferă și vibrații haptice, o experiență audio originală (20 Hz – 20 kHz/(@1 kHz): 107 ± 3 dB) care, în gaming în principal, vin să ofere un boost de interes și adrenalină, optimizat de aplicațiile THX Spatial Audio și Razer HyperSense.  Poți testa această funcție din aplicația RAZER acolo unde, de exemplu, poți asculta sunetele emise de un elicopter care decolează – o experiență care, prin intermediul vibrațiilor, îți oferă senzația că te afli la locul decolării.

Dincolo de calitatea sunetului stereo, foarte bine calibrată, un mare atu al Razer Nari Ultimate îl reprezintă conectivitatea wireless optimă, pe 2,4 Ghz, asigurată cu un mic adaptor foarte ingenios ascuns în căști. Cu ajutorul acestuia, căștile pot fi conectate la PC, laptop sau telefon, console precum PlayStation 4 și Xbox One dar și la Nintendo Switch, prin cablul inclus în pachet (1x Jack 3.5 mm).

Dacă ești un heavy-gamer, vei ajunge, probabil, să folosești căștile cu adaptorul pe fir, pentru că autonomia nu este chiar atât de mare pe cât ne-am fi așteptat.

Pe ansamblu, căștile Razer Nari Ultimate reprezintă o achiziție excelentă pentru pasionații de gaming și nu numai.  Sunetul este bun, forma căștilor este optimă, iar faptul că le poți folosi fără fir reprezintă un avantaj important.

Calitatea excelentă vine la pachet cu un preț pe măsură.  Razer Nari Ultimate constă între 700-800 de lei, în funcție de oferte. Dacă te interesează să le cumperi, o poți face de aici. Sfatul nostru este  însă ca, înainte, să mergi să le testezi într-un magazin.