Review Samsung Galaxy Buds Pro. Cele mai bune căști pentru un telefon Samsung

De la primele Galaxy Buds, de acum doi ani, Samsung a făcut progrese remarcabile. Achiziția AKG s-a văzut instantaneu în calitatea căștilor wireless. În 2021, noile căști Galaxy Buds Pro ridică ștacheta la un nivel spectaculos, fiind pentru prima dată când căștile fără fir ale celor de la Samsung ajung să concureze pe poziții egale și chiar să depășească căștile celor de la Sony și Bose.

Folosim Galaxy Buds Pro de mai bine de o săptămână și este pentru prima dată când n-avem ce reproșa unui astfel gadget de la Samsung. Dacă la primele Buds, remarcam sunetul destul de înfundat și autonomia redusă, iar la Galaxy Buds + și Buds Live problemele cu gestionarea zgomotului ambiental, dincolo de forma cel puțin bizară (în cazul Buds Live), la noile căști Buds Pro abia dacă am găsit ceva de reproșat – poate faptul că, pentru a fi folosite la potențialul maxim, ai nevoie de un telefon Samsung.

În esență, noile căști Buds Pro oferă un sunet excelent, au un design ergonomic și toate caracteristicile pe care le-ați dori de la o pereche de căști wireless premium.

Cu Buds Pro, Samsung arată că poate concura cu success cu Sony și Bose când vine vorba de ANC.

Căștile reușesc să regleze zgomotul ambiental cu o eficacitate surprinzătoare și aveți la dispoziție două moduri – Low și High.

Samsung Buds Pro a eliminat, de exemplu, sunetul aparatului de aer condiționat și al purificatorului la fel de bine ca Sony WF-1000XM3. Bineînțeles, căștile nu elimină toate frecvențele medii sau înalte.

Buds Pro fac o treabă deosebită în această zonă, dar nu perfectă. Se descurcă însă excelent cu vântul, al cărui zgomot dispare din convorbire, atunci când aveți ANC-ul activat.

Designul este unul excelent

Casti bluetooth Samsung Galaxy Buds Pro, Black

Noile căști Galaxy Buds Live au o formă ergonomică, similară cu Galaxy Buds +. Ne pare bine că Samsung a renunțat la boabele de fasole (Galaxy Live), pe care cu greu le găseai un loc în ureche.

Buds Pro sunt, de departe, cele mai confortabile căști pe care Samsung le-a proiectat, iar contururile Buds Pro asigură faptul că acestea nu cauzează niciun disconfort atunci când sunt purtate pe tot parcursul zilei.

Căștile au, de asemenea, o funcție de pauză automată care întrerupe automat muzica atunci când le scoți din urechi. Muzica se reia automat după ce le-ai pus înapoi în urechi.

Iar noul mod de transparență este absolut grozav: avem patru nivele, iar funcția amplifică zgomotul ambiental, astfel încât să nu ratați, de exemplu, vorbele celor din jurul vostru.

Casti bluetooth Samsung Galaxy Buds Pro, Black

UN SUNET FOARTE BUN

Dincolo de filtrarea sunetului ambiental, Buds Pro oferă un sunet…strălucitor. N-am găsit un cuvând mai bun. Sunetul este bogat, puternic, cu o separare clară între frecvențe și un low-end strâns, împreună cu un nivel clar de înalte.

Samsung Galaxy Buds Pro review: the right balance - The Verge

Există șase opțiuni EQ dintre care puteți alege. Buds Pro include un mod de creștere a basului – și, deși nu există nicio modalitate de a regla manual EQ-ul, ar trebui să puteți găsi profilul de sunet pe care îl căutați cu cel puțin unul dintre cele șase moduri.

Căștile nu au AptX dar dispun de codecul audio scalabil Samsung, care oferă o experiență echivalentă (24 biți / 96Hz) și sincronizare audio / video. Cu trei microfoane la bord, Buds Pro rezistă extrem de bine la apelurile telefonice obișnuite, precum și la întâlnirile video prin Zoom sau Google Meet.

Galaxy Buds Pro oferă un mod surround virtual la 360 de grade, pe care îl puteți folosi numai dacă aveți un telefon Galaxy cu One UI 3.1 – deocamdată, asta înseamnă seria Galaxy S21.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Buds Pro reușește să reziste puțin sub cinci ore de redare continuă a muzicii. Nu este la fel de bun ca Buds +, dar este suficient de decent pentru nivelul de izolare a zgomotului oferit aici. Cazul are suficientă putere pentru a încărca mugurii de două ori.

AUTONOMIE EXCELENTĂ

Încărcarea acestor căști este la fel de simplă ca la modelele anterioare, iar dacă aveți un telefon Samsung cu încărcare wireless, le puteți încărca și puse pe telefon, cu carcasa, bineînțeles.

Ne-a plăcut și faptul că carcasa are dimensiuni mici și este ușoară. E mică, confortabilă și stă bine în orice buzunar.

Samsung oferă un rating IPX7 pe Buds Pro, un progress față de ratingul IPX2 respectiv IPX4 de pe căștile anterioare.

Cu IPX7, căștile sunt în esență protejate împotriva pătrunderii apei timp de 30 de minute, până la un metro adâncime, ceea ce le face o alegere excelentă pentru antrenamente.

O altă caracteristică interesantă este capacitatea de a comuta fără probleme între dispozitive.

Dacă utilizați Buds Pro pentru a viziona un videoclip pe tabletă și pentru a primi un apel pe telefon, acestea vor comuta automat sursa la telefon, astfel încât să puteți prelua apelul cu căștile. Este o caracteristică incredibil de utilă, dar pentru ca aceasta să funcționeze, veți avea nevoie de o tabletă și un telefon Galaxy.

În cele din urmă, Samsung a introdus o caracteristică orientată către creatori, care permite Buds Pro să sincronizeze sunetul înregistrat cu microfonul încorporat „Buds” cu videoclipul filmat. Este o caracteristică interesantă, dar, din nou, veți avea nevoie de un telefon Galaxy de ultimă generație.

În ansamblu, Buds Pro sunt cele mai bune căști wireless pe care Samsung le-a lansat vreodată. Dacă utilizați un telefon Galaxy și aveți nevoie de o nouă pereche de căști, Buds Pro sunt, fără îndoială, cea mai bună alegere.

Puteți cumpăra Buds Pro de pe acest LINK.