Review TP-LINK AC1900. Un gadget care îți crește viteza de acces la internet pe laptop sau PC

Dacă ai un PC sau un laptop mai vechi sau un gadget care are o placă wireless ceva mai veche, îi poți crește viteza de acces la internet cu un adaptor wireless. Dintre zecile de produse de pe piață, unele ieftine și proaste, altele foarte scumpe, am găsit un gadget care oferă un raport preț-calitate foarte bun – TP-LINK AC1900.

Am ajuns la această soluție după ce placa Wi-Fi de pe unul dintre PC-uri a început să dea rateuri, să nu mai vadă rețeaua wireless din birou desi avem un router foarte bun, de ultimă generație, pe Wi-Fi 6.

Soluția cea mai simplă a fost să alegem un adaptor wireless și, cum n-am găsit niciunul pe Wi-Fi 6 (AX), am căutat unul pe Wi-Fi 5 dar care să ofere o viteză de acces de peste 1000 Mbps la un preț decent.

Așa am ajuns la TP-LINK AC1900, un gadget care oferă acces la 802.11 a/n/ac pe 2,5 și 5 GHz, cu rate de transfer care ating maximul de 1300 mbps. Cel puțin în teorie.

Am ales acest produs pentru că are un design solid, cu o antenă bine realizată și destul de solidă. Ne-a atras și faptul că poți folosi TP-LINK AC1900 atât sub formă de dongle, conectat direct la mufa USB dar și prin intermediul unui adaptor special, cu un fir lung, excelent dacă ai un PC pus într-un loc ecranat. Îi pui adaptorul și îl scoți într-o zonă unde să ai semnal mai puternic.

Ne-a plăcut faptul că atât dongle-ul cât și adaptorul sunt realizate din materiale de calitate, un plastic dur și lucios. Și firul adaptorului este foarte gros și, astfel, nu se va rupe ușor.

 

TP-LINK AC1900 are o formă simplă, cu un buton de WPS, antena care se pliază și fante de aer pe ambele părți. Acest ultim aspect este esențial pentru buna lui funcționare.

Adaptor wireless TP-LINK AC1900, Dual Band, Super Speed USB 3.0

SE CONECTEAZĂ INSTANT

În cutia cu care vine produsul vei găsi și un CD cu drivere însă n-am avut nevoie de el. Din momentul în care l-am conectat la mufă USB, PC-ul l-a găsit și instalat instant, în 3 secunde.

Aproape instant au apărut rețelele wireless disponibile, iar conectarea la router s-a realizat imediat.

Pe rețeaua de 2,5 Ghz, maximul de viteză a fost de 400 mbs, însă conectat pe rețeaua 5 Ghz, am atins un link de 1,3 Gbps.

Din momentul în care l-am instalat, n-am mai avut nicio problemă cu conectivitatea la internet, iar viteza de transfer s-a menținut constantă, la maximul oferit de rețeaua de internet la care suntem abonați.

Din acel moment, n-am avut niciodată probleme de deconectare sau căderi de semnal. Un lucru remarcabil pentru un adaptor wireless care costă numai aprox. 200 de lei.

LA CE POȚI SĂ ÎL FOLOSEȘTI

Ce poți face cu acest adaptor wireless? În primul rând, verifică ce tip de conectivitate permite laptopul sau PC-ul tău. Dacă permite doar accesul pe 802.11 b, 802.11 g sau 802.11 n, probabil viteza de internet nu este una grozavă. Mai mult ca sigur că nu atingi mai mult de 80 Mbps.

Așa că este timpul să faci un upgrade. Poți cumpăra o placă wireless pentru laptop, dar trebuie să te pricepi să o instalezi. La fel și în cazul PC-ului. Astfel că cea mai simplă soluție este să îi pui un adaptor wireless pe USB, iar TP-LINK AC1900 este o soluție optimă, cu un raport preț-calitate foarte bun.

Atenție, pentru a atinge maximul de viteză, de 1,3 Gbps, ai nevoie de un abonament gigabit și de un router bun. Dacă vrei să îți cumperi un router performant și care să te țină câțiva ani de acum încolo, îți recomandăm ASUS RT-AX88U, un gadget Dual Band AX, pentru acasă sau birou.

Cumpara TP-LINK AC1900 de pe acest LINK la cel mai bun pret.

Citește review-ul acestui router și vezi clipul video dedicat în materialul de mai jos.

 

Vrei un router de calitate? ASUS RT-AX88U, un gadget Dual Band AX, pentru acasă sau birou