Vrei un router de calitate? ASUS RT-AX88U, un gadget Dual Band AX, pentru acasă sau birou

Data: 30/01/2020 | Autor: .

Ți-ai cumpărat un smart TV OLED sau QLED, stai pe Netflix pe 4K, mai ai și unul-două PC&laptopuri în casă și 2-3 smartphone-uri conectate la wi-fi și simți că internetul merge tot mai prost? Cel mai probabil ai router vechi, care nu mai face față gadgeturilor tale. Este momentul să îl schimbi, iar dacă vrei un router care să îți asigure o performanță de top, cel puțin 3-4 ani de acum încolo, GadgetReport.ro îți recomandă ASUS RT-AX88U, un router pe noul standard dual-band WiFi 802.11ax, pregătit pentru Wi-Fi 6.

ASUS RT-AX88U este un router puternic, bine dotat, care va face față, cu siguranță, tuturor provocărilor. Îl folosim de 6 luni și, în acest timp, a reușit cu succes să gestioneze 3 smart TV-uri, un PC, trei laptopuri și 2 smartphone-uri conectate simultan, pe wireless, fără să înghețe niciodată.

N-am avut niciodată freeze-uri în Netflix și nici pe programele IPTV, iar în privința vitezei de transfer, ASUS RT-AX88U a optimizat fluxurile de date în așa fel încât am avut o bandă optimă pentru filme sau jocuri și semnal constant și stabil pentru telefoanele Galaxy S10 5G și Note 10+, ambele compatibile cu standardul Wi-Fi 6.

De ce este important acest nou protocol? Pentru că noul standard Wi-Fi 6 (WiFi 802.11ax) oferă o viteză cu 40% mai mare decât Wi-Fi 5 (Wi-Fi ac), astfel că transferul de date este semnificativ mai bun, atât pe banda de 5GHz cât și pe 2.4Ghz.

Wi-Fi 5 a adus standardul MIMO (Multiple In and Multiple Out), o tehnologie care permite unei antene AP să „vorbească” simultan cu mai multe dispozitive. Wi-Fi 6 oferă o variantă îmbunătățită a acestuia, MU-MIMO (Multiple User Multiple In și Multiple Out), care permite AP să poată comunica simultan cu mai multe dispozitive în același timp.

ASUS RT-AX88U este unul dintre puținele routere de pe piață care include acest nou standard, la un preț semnificativ mai mic decât celelalte.

În teorie, routerul ASUS RT-AX88U este capabil de o viteza totala de circa 6000Mbps — 1148Mbps in banda de 2.4GHz si 4804Mbps in cea de 5GHz — RT-AX88U este de 2.3X mai rapid decat routerele dual-band 802.11ac 4×4. Bineînțeles, nu vei prinde asemenea viteze pentru că furnizorii de internet prin cablu abia dacă trec de 1000 Mbps.

CUMPĂRĂ  ASUS RT-AX88U  LA CEL MAI BUN PREȚ DE AICI

Dincolo de acest protocol, care asigură cea mai bună viteză posibilă pentru gadgeturile tale, routerul celor de la Asus vine și cu o aplicație dedicată, gratuită, care îți permite, printre altele, să gestionezi laptopurile, telefoanele, televizoarele și celelalte gadgeturi conectate și, foarte important, include un protocol de securitate foarte bun, care îți va proteja rețeaua de atacurile hackerilor.

Ne-a plăcut și faptul că poți lega la router, prin mufa USB 3.0, un SSD sau un hard-disk extern și să salvezi astfel filme, seriale, jocuri direct în rețea. În plus, ASUS RT-AX88U se conectează optim la orice imprimantă prin fir sau wi-fi, astfel că vei putea să printezi de pe telefon sau laptop orice document.

ASUS RT-AX88U. STABIL ȘI INTELIGENT

Configurarea routerului este foarte simplă. Doar introduci cablul de internet în mufa dedicată, descarci aplicația pe telefon și, odată conectată, în câțiva pași vei putea să ai internet wireless la cea mai bună viteză posibilă, bineînțeles în funcție de abonamentul pe care îl ai.
Routerul își gestionează singur dispozitivele conectate sau le poți seta manual, unele pe 5Ghz, altele pe 2,4 Ghz, în funcție de cum îți dorești.

Ne-a plăcut și funcția de protecție pentru copii, astfel că vei putea seta din router accesul copiillor la internet.

Routerul ASUS RT-AX88U primește actualizări software periodice pe care le instalezi tot din aplicație.

În ceea ce privește semnalul, ASUS RT-AX88U se descurcă remarcabil într-un apartament sau birou. Am prins semnal optim și la 20 de metri distanță de router, asta pentru că antenele sunt performante și oferă un semnal stabil, indiferent de obstacolele din cale (pereți, mobilier etc.)

ASUS RT-AX88U. UN ROUTER PENTRU VIITOR

Dacă ai un smartphone cu WiFi 802.11ax (seria Galaxy S10, Note 10) sau un laptop cu acest protocol, ASUS RT-AX88U îți va oferi cea mai bună performanță. Spuneam că este un router pentru viitor pentru că, de acum încolo, majoritatea telefoanelor, smart TV-urilor și laptopurilor ce vor fi lansate vor include Wi-Fi 6, astfel că investiția va fi una cu bătaie lungă, pentru cel puțin 3-4 ani de acum încolo.

În esență, chiar dacă vei da puțin mai mulți bani decât pe un router cu WiFi 802.11ac, achiziția va fi una mai bună pe viitor. Vei dori cu siguranță ca pe toate gadgeturile pe care ți le cumperi să ai viteza maximă posibilă, indiferent că te uiți la un film 4K sau te joci în rețea, pe internet.

Dacă vrei să afli detaliile tehnice și cel mai bun preț, intră pe acest LINK.

 

ASUS RT-AX88U vs. NETGEAR Nighthawk AX8 – Cel mai bun router 802.11ax  (Wi-Fi 6)