Revoluţia HbbTV 2.0! Programe TV Ultra HD si internet de mare viteză pe televizor! (VIDEO)

Data: 11/02/2015 | Autor: .

Photo shoot Barcelona 2011.HbbTV 2.0 va aduce în România câteva mii de programe TV si internet la standarde GB.

Asociația HbbTV pregăteşte lansarea noului serviciu multimedia HbbTV 2.0, care va aduce şi primele programe TV Ultra HD, alături de internet de mare viteză pe televizoarele conectate la internet!

HbbTV ( Hybrid Broadcast Broadband TV ) este o tehnologie care combină serviciile de televiziune şi internet, aducându-le pe ecranul oricărui televizor compatibil, racordat la internet. HbbTV este folosit în special din Europa de Vest, avand servicii oferite în Franța, Germania, Polonia, Spania, iar de anul viitor am putea să-l vedem şi în România.

Potrivit HDSatelit, noul serviciu, HbbTV 2.0, deschide calea pentru un nou val de servicii de televiziune, incluzand suport pentru companion online, dar si standardul HTML5 sau caracteristici avansate de transmisie video, cum ar fi Ultra HD și HEVC.

Mai mult de 90 % din producătorii de televizoare au adoptat standardul HbbTV in diferite modele, iar in anul 2016 peste 50 % dintre televizoare vor fi compatibile cu standardul HbbTV.

Cu HbbTV 2.0, vom avea acces la o gamă largă de noi servicii, inclusiv:

– experiență de utilizare avansată, bazată pe HTML5
– vizualizarea continutului video simultan si interconectat pe televizor, smartphone-uri, PC-uri și tablete
– aplicații inovatoare, care îmbunătățesc experiența tv cu informatii foarte detaliate despre grila de canale, care oferă vot imbunatatit pentru emisiuni, jocuri interactive și alte beneficii similare
– livrarea standardizată de conținut Ultra HD comprimat cu codec HEVC
– accesibilitatea îmbunătățită a serviciilor, cu suport mai bun pentru subtitrări în mai multe limbi
– acces la redarea conținutului stocat local în receptor
– suport pentru confidentialitatea consumatorilor
– servicii sociale , cum ar fi Amber Alert, subtitrare citita, vorbire în alte limbi, semne generate sincron de calculator
– E – Government, un chioșc de ziare digitale pentru servicii ale autoritatilor ( locale, naționale )
– informații gen teletext, dar cu o interfață a utilizatorului mult mai atractivă ( de asemenea denumit „super- text” ), cu știri, meteo, inforamatii trafic, scoruri sportive, cotații bursiere, rate de schimb valutar etc.
– EPG avansat ( ghid electronic de programe )
– informații suplimentare cu privire la programele TV, cum ar fi statistici în programele de sport, prezentarea echipei care a realizat productia, alte prezentari
– votare și vhestionare, participare la programe de televiziune, votare pentru candidații la spectacole de talent, programe test pentru verificarea IQ-ul national etc
– conținut suplimentar, promo-uri, derulare emisiune inapoi, daca telespectatorul a pierdut inceputul acesteia ( „Salto” în Franța )
– acces direct la canale de televiziune care fac nu fac parte din oferta de cablu sau nu sunt difuzate digital terestru, prin intermediul tehnologiei de live streaming ( există 15.000 astfel de canale la nivel mondial)
– jocuri simple, care pot fi jucate direct prin intermediul telecomenzii televizorului
– cumparaturi de acasa
– cursuri , tele-educație

Mai multe amanunte cititi pe  HDSatelit,