Robotul umanoid, aproape gata. Miscarile incredibile ale Petman 2 (VIDEO)

Data: 18/04/2012 | Autor: .

Boston Dynamics a prezentat un nou clip video cu robotul antropomorf Petman. Noua versiune este capabila sa efectueze miscari aproape umane, de la urcatul scarilor, la aplecari, ridicari, genoflexiuni, flotari si alergat.

Petman se misca atat de natural si dezvolta actiuni care il propun in poll-position pentru titlul de cel mai spectaculos proiect de robot creat vreodata.

Din imaginile pe care le puteti urmari in clipul de mai jos rezulta ca Petman (Protection Ensemble Test Mannequin) poate urca cu usurinta o scara gratie unei noi tehnologii dezvoltata de Boston Dynamics.

GadgetReport.ro relata, recent, ca dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri inaltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.

Proiectul este dezvoltat de Boston Dynamics impreuna cu Measurement Technologies Northwest, Oak Ridge National Lab si MRIGlobal.

Intr-o prima faza, robotul va testa imbracamintea cu protectie chimica si va fi folosit pentru misiuni de salvare. Nu este exclus ca, pe viitor, sa fie “antrenat” in misiuni reale de lupta.