Rogue One: A Star Wars Story, audienţă record! Merită, însă, să-l vezi la cinematograf?

Data: 19/12/2016 | Autor: .

Rogue One: A Star Wars Story bate recordurile de audienţă

Noua producţie din Războiul Stelelor, Rogue One: A Star Wars Story, a înregistrat al doilea cel mai bun debut din istoria cinematografiei americane, cu încasări de 155 de milioane de dolari în weekend. “Rogue One: O Poveste Star Wars” este prezent şi pe ecranele din România, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Reuters, dincolo de performanţa realizată în cinematografele americane, Rogue One: A Star Wars Story a adunat la nivel internaţional 290.5 milioane de dolari şi nu este exclus, astfel, ca în prima lună de proiecţie să treacă de pragul de 1 miliard de dolari.

Analiştii comentează că Disney este pe drumul cel bun în tentativa de a recupera cei 4 miliarde de dolari plătiţi către LucasFilm în 2012 pentru franciza Star Wars.

Asta după ce primul film lansat sub umbrela Disney, Star Wars: Trezirea forţei”, a adunat numai din bilete peste 1,8 miliarde de dolari.

rogue one Rogue-One-4

Experţii estimează că, dacă şi Rogue One: A Star Wars Story va performa la nivelul filmului de anul trecut, Disney va trece pe profit din afacerea Star Wars, iar următoarele producţii, ce vor fi lansate în anii următori, vor deveni o adevărată fabrică de bani.

Pentru Disney, Star Wars a devenit o vacă bună de muls, însă pentru fani, veştile nu sunt dintre cele mai bune.

Nici episodul din acest an, Rogue One: A Star Wars Story, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, mulţi fiind cei care au acuzat faptul că Disney a transformat povestea într-o telenovelă SF, fără niciun fel de valoare artistică.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că prima impresie a fost că asistăm la o parodie după legendara serie Războiul Stelelor.

rogue one rogue-one-gif-2

Dramatismul luptelor dintre cavalerii Jedi şi lorzii Imperiului, povestea bine închegată, atmosfera specială, toate au dispărut în noua serie „Rogue One: O poveste Star Wars”, fiind înlocuite cu o demonstraţie de efecte speciale, artificială, fără niciun fel de valoare artistică.

Dacă tragicomicul personaj Kylo Ren (Adam Driver), lordul Dark Side cu accente emo, vi s-a părut deplasat, Rogue One o să vă surprindă cu câteva noi personaje şi mai penibile. Unul dintre ele, un fel de Jedi orb, care de fapt nu e nici măcar un cavaler Jedi, o să vă ofere un adevărat recital de expresii legate de „Forţă”.

Scenariul din Rogue One: A Star Wars Story pare o poveste scrisă de nişte debutanţi, altfel nu se explică episoadele cu iz tragicomic.

Printre altele, rebelii reuşesc să tamponeze o navă imperială şi să provoace astfel un fel de ambuteiaj spaţial, Centrul de Date al Imperiului are o antenă parabolică (!!) care poate fi controlată doar dintr-un panou aflat pe acoperiş, iar scutul de protecţie al bazei militare poate fi anihilat doar cu ajutorul unei manete de ON/OFF.

Citiţi continuarea review-ului pe linkul de mai jos.

Primele impresii despre Star Wars. Rogue One. O adevărată poveste Disney