Rolls-Royce Sweptail. Cum arată cea mai scumpă mașină din lume

Data: 1/08/2018 | Autor: .

Rolls-Royce Sweptail. Cum arată cea mai scumpă mașină din lume

Rolls-Royce Sweptail este numele automobilului pe care un client misterios a plătit 13  milioane de dolari. Maşina, care aduce aminte de design-ul automobilelor din anii ‘20, a fost prezentată la Concursul de Eleganță de la Villa d’Este, din Italia, relatează GadgetReport.ro

Rolls-Royce Sweptail este cea mai scumpă și cea mai lungă mașină cu două locuri din lume. Costul exact al automobilului nu este cunoscut, însă conform unor experți, acesta ar costa cel puţin 13 milioane de dolari.

Șeful Rolls-Royce Torsten Muller-Otvos a infirmat informațiile referitoare la preț și a refuzat să dezvăluie numele clientului, dar a subliniat că automobilul este “deosebit de scump”.

„Nu cred că vom repeta vreodată nivelul de implicare al acestui client pentru mașina noatră. Nu pentru că nu ne dorim asta, ci pentru că există mereu riscul ca un client să interpreteze greșit ținta proiectului. Există riscul de a da naștere unei mașini care nu se potrivește cu brandului sau cu profilul clienților noștri. Există posibilitatea să oferim și alte mașini construite la comandă, însă raportarea la client va fi diferită. Noi vom crea exemplarul unic și apoi vom încerca să îl vindem unui client potrivit. Este o idee, nu o plan, dar am putea activa în direcția asta”, a declarat oficialul Rolls Royce, într-un interviu acordat celor de la Autocar.

Rolls-Royce Sweptail, un model unic

Proiectul a vrut să demonstreze lumii întregi că Rolls Royce poate da naștere unui model unic, creat fix după dorința clientului. Rolls-Royce Sweptail propune o grilă uriașă, cu logo-ul Spirit of Ecstasy în prim-plan.

Rolls-Royce Sweptail are faruri redesenate și o bară nouă, dar și cu o parte posterioară care nu seamănă cu niciunul dintre modelele din gama Rolls-Royce. În ceea ce priveşte propulsia, constructorul nu a oferit niciun fel de informaţii, însă se speculează că ar fi vorba de un V12 de 6.7 litri.

La interior, luxul este, bineînţeles, unul demn de preţul plătit pe maşină. Bordul şi uşile sunt marcate cu finisaje de lemn preţios, iar scaunele şi volanul sunt acoperite cu piele fină de culoare bej.

Legat de misteriosul proprietar al unicului Rolls-Royce Sweptail, presa internaţională speculează că ar fi vorba de un renumit colecționar de obiecte unice din lux. El are în colecția sa inclusiv câteva avioane și iahturi de lux.

Cum arată Rolls-Royce Sweptail vedeţi în clipul video de mai jos.