Romania, prin ochii unui olandez. Un clip video de promovare iesit din comun! (VIDEO)

Data: 30/06/2014 | Autor: .

ROMANIA

Aveti o ţară, interesantă, pacat ca nu o promovati asa cum trebuie. Auzim astfel de cuvinte de fiecare dată cand un strain vine în România. Iar remarcile de genul asta sunt valabile, în general, pentru toata ţara, din Transilvania pana pe Litoral.

De ce nu ne vindem imaginea la nivelul anului 2014? De ce continuam sa promovam stereotipuri, de ce se cheltuiesc milioane de euro pe campanii prafuite in genul celei cu frunza si « Gradina Carpatilor »?

De ce nu incercam sa vindem o imagine cool, moderna, interactiva, in genul celei prezentate in clipul video de mai jos?

De ce nu vedem campanii de promovare pe Facebook, pe internet in general ?

Intrebari care raman, de ani de zile, fara raspuns. Intre timp, functionarii cu aere de specialisti din Ministerul Turismului, din firmele clientelare platite cu milioane de euro pentru a scoate clipuri ca pe vremea lui Ceausescu, isi vad linistiti de business-uri, de spagi, de taiatul frunzei…

Astfel ca Romania pierde, an de an, turistii pe care alte tari, vezi cazul Bulgariei, reuseste sa ii atraga cu adevarati specialisti in promovare.

Umariti mai jos un inedit clip de promovare  pentru România, realizat de un olandez.

Peter Schangen a vizitat anul trecut România împreună cu prietena lui, Andreea, a filmat, a făcut fotografii și apoi a realizat un film. Clipul video l-a postat pe Vimeo.