RTB House: Reclamele video, în trend. Românii cumpără tot mai mult de pe internet

Data: 27/09/2018 | Autor: .

RTB House: Reclamele video, în trend. Românii cumpără tot mai mult de pe internet

Apetitul românilor pentru achizițiile de pe internet este în creștere de la an la an. Românii cumpără, din impuls, în principal produsele de fashion, iar pentru electronice și electrocasnice se documentează în detaliu. Acestea sunt doar câteva dintre declarațiile făcute astăzi de Cătălin Emilian, Country Manager RTB House în România și Bulgaria.

RTB House, o companie globală de retargeting, care utilizează algoritmi de deep learning la nivelul tuturor proceselor sale, celebrează în această perioadă 5 ani de inovație în România. Anul trecut, veniturile companiei la nivel global au crescut cu 140%, iar pentru 2018 se estimează o cifră de afaceri de 100 de milioane de dolari.

România se află printre primele țări în care RTB House și-a deschis operațiunile. „Piața din România avea un potențial imens în momentul în care ne-am început extinderea în Europa. Oamenii de marketing de aici știau deja cum funcționează publicitatea programatică, așa că au primit oferta noastră cu entuziasm. Pe parcursul acestor ani, am înregistrat rezultate excelente pe această piață, iar acest lucru ne confirmă că am făcut o alegere inspirată. În România, RTB House a înregistrat venituri cu 76% mai mari în comparație cu 2016, iar numărul campaniilor a crescut cu 13%”, a precizat Robert Dyczkowski, CEO RTB House.

„Lucrăm constant la îmbunătățirea tehnologiei noastre, iar implementarea algoritmilor de deep learning în toate procesele a fost un game-changer atât pentru noi, cât și pentru industrie. Algoritmii de deep learning pot anticipa precis alegerile și obiceiurile de cumpărare, astfel încât am crescut cu 50% eficiența campaniilor. Scopul nostru este să personalizăm mesajul în cele mai mici detalii, astfel încât mesajele publicitare să fie relevante și experiența pe care o are utilizatorul cu publicitatea online să fie mult mai bună”, a declarat Cătălin Emilian, Country Manager RTB House în România și Bulgaria.

Cu ocazia celor 5 ani de activitate la nivel global, RTB House a înființat AI Marketing Lab, o unitate internă care va desfășura activități de cercetare și dezvoltare în Marketing și Comunicare, separat de departamentul principal. Divizia a fost inaugurată anul acesta, cu scopul de a consolida creșterea financiară și calitatea serviciilor. Bugetul acordat pentru primul an este de cinci milioane de dolari.

RTB House este listată printre primele 10 companii cu cea mai rapidă creștere din domeniul tehnologiei din Europa, conform listei Financial Times 1000. De asemenea, compania a fost premiată cu distincția pentru cea mai bună aplicație bazată pe inteligență artificială utilizată în vânzări și marketing, oferită în cadrul Premiilor AIconics în parteneriat cu Microsoft.

RTB House este una dintre puținele companii care au dezvoltat și implementat propriile tehnologii de achiziționare a spațiilor publicitare pe modelul RTB (real-time bidding). RTB House a debutat în 2012 cu o echipă formată din mai puțin de 20 de persoane, iar în prezent numără 300 de specialiști și activează pe aproape 70 de piețe. De asemenea, se află printre primele companii care au introdus algoritmi de deep learning la nivelul tuturor proceselor, în 2017.

 

Despre RTB House

RTB House este una dintre puținele companii din lume care au dezvoltat și implementat tehnologii proprii pentru achiziția de reclame după modelul RTB (real-time bidding sau „licitare în timp real”, în română), o soluție care permite cumpărătorilor să participe în timp real la licitarea spațiului publicitar. RTB House ajută companiile să-și multiplice vânzările pentru a-și atinge obiectivele pe termen scurt, mediu și lung.

Fondată în 2012 în Polonia, RTB House operează în prezent peste 1.000 de campanii pe aproape 70 de piețe din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia, Pacific, Statele Unite și America Latină. Echipa este formată în prezent din peste 300 de profesioniști și este în continuă extindere.