Bitdefender: Cum îți securizezi contul de Facebook

Data: 1/10/2018 | Autor: .

Bitdefender: Cum îți securizezi contul de Facebook

După breșa uriașă de securitate, care a afectat peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, experții de la Bitdefender au întocmit un scurt ghid cu câteva recomandări pentru securizarea contului de pe rețeaua de socializare, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unui comunicat de presă, experții Bitdefender atrag atenția utilizatorilor să evite să transmită pe internet informații importante și fotografii sau să poarte conversații cu caracter sensibil, întrucât riscul expunerii acestora în timp către persoane neautorizate este semnificativ.

1.Conștientizați că rețelele de socializare nu sunt pe deplin sigure și nu pot păstra toate secretele în siguranță. Pregătiți-vă pentru ce e mai rău și comportați-vă corespunzător.

2.Nu puneți niciodată în scris ceva ce nu v-ar plăcea să fie expus public peste câțiva ani când ar putea apărea o breșă. În cazul actualului incident, inclusiv conversațiile private purtate prin Facebook au ajuns integral la atacatori.

3.Folosiți criptarea de tip end-to-end când purtați discuții cu caracter sensibil, inclusiv pe Facebook. Când utilizați Facebook Messenger, alegeți persoana cu care doriți să purtați o conversație, dați click pe numele său și accesați conversații secrete (Secret Conversations).Astfel se va deschide o nouă fereastră de chat, iar discuțiile vor fi criptate în totalitate și vor putea fi vizualizate doar de pe terminalele mobile unde s-a purtat discuția.

4.Dacă mesajele transmise sunt sensibile sau doriți să nu fie asociate cu identitatea reală a interlocutorilor, recomandarea este să vă îndreptați către platforme de mesaje create special pentru extra siguranță, precum Signal.

Facebook a anunțat vineri că aproximativ 50 de milioane de utilizatori au fost afectați de o breșă de securitate, compania delogând utilizatorii din conturile lor.

Aparent, atacatorii au exploatat o vulnerabilitate existentă în modulul View As, cel care permite utilizatorilor să își vadă profilul din perspectiva unui alt user.