Galaxy S7. Primul telefon Samsung cu senzor de retină

Data: 28/12/2015 | Autor: .

senzor de retina

Noul smartphone Samsung Galaxy S7 va fi primul telefon din istoria sud-coreenilor care va include o facilitate demnă de filmele SF. Telefonul se va debloca atunci când îl priveşti, pe baza amprentei de retină. Senzorul va înlocui pe cel de amprentă, prezent pe generaţiile S5 şi S6.

Sammobile relatează că senzorul de retină sau de iris, aşa cum mai este cunoscut, a fost dezvoltat de sud-coreeni pentru a oferi acel factor „wow” în faţa concurenţei acerbe făcute de Apple cu iPhone 6s.

Noul senzor de retină va inregistra amprenta oculară a proprietarului, iar în momentul în care acesta va privi telefonul, Samsung Galaxy S7 se va debloca. Potrivit experţilor, senzorul de retină va face practic imposibilă deblocarea telefonului de către altă persoană, pentru că fiecare om are o amprentă de retină unică.

Noul senzor de retină nu va fi o premieră în materie. Microsoft a introdus acest senzor deja pe modelele Lumia 950 si Lumia 950 XL.

Legat de celelalte facilităţi ale noului Samsung Galaxy S7, GadgetReport.ro relata, recent, că modelul va fi lansat în 21 februarie la Mobile World Congress de la Barcelona şi va costa 465 de dolari, în varianta de bază, de 32 GB.

Noul telefon cu nume de cod SM-G930F si SM-G935F (varianta Galaxy S7 Edge) va adopta o carcasă din magneziu care va acoperi spatele telefonului, fapt care îl va face mult mai rezistent la căderi şi zgârieturi.

Samsung Galaxy S7 va fi disponibil in doua variante de procesoare, unul propriu – Exynos 8890 şi un Qualcomm Snapdragon 820. La noi va fi disponibil cel cu Exynos.

Procesorul octa-core Exynos 8890, are patru nuclee pe 64 de biți ARMv8, şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, oferă o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie este mai mic, cu aproximativ 10%.

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și viteze de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 asigură o experienţă multimedia fără precedent.

Potrivit Wall Street Journal, smartphone-ul sud-coreenilor va permite extinderea memoriei telefonului prin microSD, un astfel de slot urmand sa fie prezent pe marginea telefonului.

Jurnaliştii notează, pe de altă parte, că Galaxy S7 va fi primul telefon Samsung care va include o tehnologie de tip 3D Touch care, în functie de cum apeşi pe ecran, va transmite comenzi diferite.

Inovaţia, brevetată de Samsung in Coreea de Sud, este similara cu cea folosita de Apple insa promite sa duca experienta de utilizare la un nivel superior, prin asocierea cu o serie de aplicaţii de Android.

Samsung Galaxy S7 va avea si o noua camera, de 16 MP , care vor oferi o imagine de o calitate fără precedent, graţie tehnologiei Britecell.

Noua cameră Britecell va include senzori mai mici de un micron care vor permite sud-coreenilor să reducă dimensiunea acesteia cu până la 17% şi să permită, astfel, dezvoltarea unor telefoane şi mai subţiri.

În esenţă, Britecell va înlocui tradiţionalii pixeli verzi din RGB cu unii de culoare albă şi astfel camera va atrage mai multă lumină naturală şi va reduce, astfel, culorile considerate artificiale.

În rest, Samsung Galaxy S7 şi Samsung Galaxy S7 Edge vor avea 4 GB de memorie RAM, un spaţiu de stocare de 64 GB şi un conector USB Type-C port.

Noul smartphone Galaxy S7 va fi primul din serie care va include cartela electronica e-SIM, soluţie tehnică care ar urma să devină noul standard în materie. E-SIM, disponibil deja pe noul iPad, permite utilizatorilor să schimbe operatorii de telefonie mobilă fără să fie nevoiţi să schimbe şi cartela fizică din telefon.

Dincolo de aceste facilităţi, noul Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la standardul IP68, fiind rezistent la apă şi praf, şi să includă o nouă soluţie de optimizare a bateriei, Graphene Superfast, care va încărca telefonul în 15 minute!