Saab Gripen E. Un clip spectaculos cu noul avion de vanatoare

Data: 11/08/2016 | Autor: .

Saab Gripen E. Un clip spectaculos cu noul avion de vanatoare

Suedezii de la Saab au lansat un clip video extrem de spectaculos în care îşi promovează noul model de avion de luptă multirol, Gripen E. A şasea versiune a seriei de avioane de vânătoare Gripen are o rază de acţiune mai mare, poate transporta mai mult armament şi dispune de sisteme pentru război electronic.

Pentru a promova avionu lSaab Gripen , compania a lucrat cu firma Blue Sky, care a construit o cameră cu girostabilizator, cu letile Canon 30-300 mm, pe care a ataşat-o unui dispozitiv Red Dragon 6K. A rezultat un videoclip care surprinde aeronova la o viteză de 555 km/h.

Mai uşor, mai manevrabil şi mult mai bine dotat, avionul Saab Gripen poate opera de pe aeroporturi de mici dimensiuni sau chiar de pe autostrăzi, fiind folosit atât în rolul de avion de vânătoare cât şi în cel de bombardier, relatează GadgetReport.ro

Promovat ca o alternativă la programul F-35 Joint Strike Fighter, Gripen E are 15,2 metri lungime şi o anvergură a aripilor de 8,6 metri.

Avionul Saab Gripen E este propulsat de un motor General Electric F414G care oferă cu 20% mai multă putere, oferă costuri de întreţinere mai mici decât modelele concurente şi are o resursă de zbor de 50 de ani!

Avionul Saab Gripen  poate decola la o greutate maximă de 16,5 tone (vs 14 tone în cazul JAS 39 Gripen), operează la o altitudine maximă de 16 Km, atinge o viteză maximă de 2.450 Km/h şi poate fi realimentat în aer.

Primele modele Saab Gripen  „Smart Fighter” vor fi livrate în Brazilia, în 2019.