Samsung blochează bateriile Galaxy Note 7

Data: 26/10/2016 | Autor: .

Samsung blochează bateriile Galaxy Note 7

Sud-coreenii de la Samsung încearcă, cu orice preţ, să prevină noi incidente cu telefoanele explozive Galaxy Note 7. Ultima măsură – au lansat un update software pentru piaţa europeană care reduce la 60% limita de încărcare a acumulatorului smartphone-ului, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de prevenirea incidentelor, decizia este menită să detemine cei peste 1 milion de utilizatori care nu au predat încă telefoanele să o facă cât mai repede.

Noul software va fi lansat pentru utilizatorii din Romania pe 31 octombrie, a anuntat oficial Samsung Romania.

Până acum, potrivit datelor Samsung, două treimi dintre europeni şi-au predat telefoanele şi vor primi banii înapoi sau un telefon S7 Edge.

Mai mult, cei care au cumpărat Note 7 ar putea beneficia de o promoţie exclusivă anul viitor – vor plăti numai 50% din preţul viitoarelor telefoane S8 şi Note 8, ce vor fi lansate în martie respectiv august 2017.

Programul special, lansat iniţial pentru clienţii din Coreea de Sud, ar urma să fie extins la nivel mondial, Samsung încercând astfel să stingă nemulţumirile celor dezamăgiţi şi frustraţi de experienţa Note 7.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, ca un număr de 38 de sud-coreeni care deţin Galaxy Note 7 intenţionează să dea în judecată Samsung Electronics pentru neplăcerile create prin schimbarea bateriei, conform unei firme de avocatură din ţară, citată de Yonhap.

Fiecare persoană cere 300.000 won, adică 266 de dolari. Proprietarii de Note 7 spun că au fost nevoiţi să viziteze magazinul de câteva ori pentru verificarea bateriei sau a primi telefoane înlocuitoare. Plângerile se referă şi la faptul că unii consumatori au experimentat anxietate în ceea ce priveşte folosirea în siguranţă telefonului.

Potrivit Yonhap, Koh Young-il, avocat al firmei, spune că se aşteaptă să câştige procesul, având în vedere ultimele date privind produsele defecte.

galaxy-note-7-s-pen1

Între timp, divizia Samsung din America se află de asemenea în faţa unei acţiuni asemănătoare unde trei americani de smartphone au decis să dea în judecată compania, conform Reuters.

Samsung Electronics şi guvernul sud-coreean au început propriile investigaţii pentru a vedea de ce smartphone-urile Galaxy Note 7 iau foc, după ce compania a oprit vânzările din cauza problemelor privind bateria, spun oficialii din industrie, citaţi de Yonhap.

Separat, Laboratorul de Teste Coreean (KTL) a început, joi, propria cercetare cu cinci telefoane oferite de Samsung Electronics care au luat foc în ultima lună, conform oficialilor din industrie care cunosc chestiunea. Potrivit acestora, laboratorul nu îşi va limita investigaţia doar la baterii şi va folosit ultimele teste tehnologice, inclusiv raze X şi tomografii computerizate, pentru a afla exact cauza problemei.

‘Am dat telefoanele către KTL şi vom coopera cu investigaţia lor, dar nu putem doar să stăm şi să aşteptăm rezultatele. Am mobilizat toate resursele posibile să aflăm ce anume cauzează problemele cât mai repede’, au spus oficialii Samsung Electronics, citaţi de Yonhap.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producţiei de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operaţional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre, transmite Reuters.

În condiţiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eşecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat că intenţionează să crească vânzările de alte dispozitive precum Galaxy S7 şi S7 edge şi de asemenea va face schimbări semnificative în sistemul de control al calităţii pentru a îmbunătăţi securitatea produselor sale.

Samsung a început să comercializeze Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunţe retragerea de pe piaţă a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc.