Samsung DeX. Galaxy S8, primul telefon cu aspiraţii de laptop

Data: 30/03/2017 | Autor: .

Samsung DeX. Galaxy S8, primul telefon cu aspiraţii de laptop

Noul telefon lansat de Samsung este primul gadget de acest tip care permite o experienţă similară cu cea oferită de un laptop sau un desktop. Samsung DeX conectează telefonul la televizor sau monitor şi permite, totodată, adăugarea unui mouse şi a unei tastaturi, relatează GadgetReport.ro

Gadgetul Samsung DeX este mai mult decât un clasic încărcător wireless, cu Adaptive Fast Charging (AFC).

Prin intermediul conexiunilor USB Type-C port şi USB 2.0, poţi adăuga telefonului un mouse şi o tastatură.

Odată conectate perifericele, vei putea folosi telefonul ca un laptop/PC, graţie interfeţei Android 7, adaptată de Samsung pentru televizor sau monitor.

Samsung DeX trimite semnalul video către ecran prin HDMI, la 30 fps, fiind capabil să ruleze inclusiv video la standard 4K.

Cu noul dispozitiv vei avea acces astfel, printre altele, la browserul Chrome, la fisierele Word, Excel, Email şi, în general, la toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop.

La capitolul hardware, Galaxy S8 şi Galaxy S8 Plus includ un procesor de 2.5GHz, octa-core, Exynos 8895, pe 10 nm, (Qualcomm Snapdragon 835 pe piaţa americană şi chineză), 4GB de RAM (LPDDR4) şi un spaţiu de stocare de 64GB UFS 2.1, extensibil prin microSD card slot (până la 256GB).

Specificaţiile hardware sunt suficiente pentru o experienţă desktop optimă, indiferent dacă navighezi pe internet, te uiţi la filme sau joci un game din Google Play.

Pentru a optimiza experienţa oferită de Samsung DeX, sud-coreenii au colaborat cu mai multe companii printre care Microsoft, Adobe, Citrix, VMware şi Amazon Web Services, astfel încât să optimizeze platforma Android 7 pentru utilizarea soluţiilor similare celor de pe Windows 10.

Interesant este şi faptul că Samsung DeX include şi o mufă clasică de Ethernet (100 MB/s) astfel încât nu va mai trebui să stai cu telefonul pe wireless atunci când îl foloseşti pe post de desktop.

Pentru ca dispozitivul să funcţioneze în condiţii optime, Samsung l-a dotat şi cu un cooler dedicat.

Samsung DeX va costa 150 de euro şi va fi disponibil din luna aprilie în magazinele din toată lumea, inclusiv în România.

Mai multe amănunte aflaţi de pe site-ul oficial Samsung, accesând acest link.

Toate detaliile despre noua serie Galaxy S8/S8 Plus le aflaţi din materialul de mai jos.

Samsung Galaxy S8. Toate informaţiile despre noul telefon