Nexus Prime: 4,7 inchi si Android 4.0. Va fi un iPhone-Killer?

Data: 6/10/2011 | Autor: .

Surse din cadrul Verizon au relatat, joi, noi informatii despre noul telefon Galaxy Nexus, vazut drept multi drept “iPhone-killer”, care va fi lansat pe 11 octombrie, la conferinta Samsung Mobile Unpacked 2011 din San Diego.

Modelul botezat Galaxy Nexus  sau Nexus Prime, va fi primul telefon care va rula sistemul de operare Android Ice CreamSandwich.

Noul telefon ar urma sa aiba o carcasa de metal, care sa sustina un display curbat gigant, un Super AMOLED Plus de 4,65 inch cu o rezolutie HD de 1280×720 pixeli.

Smartphone-ul va rula un procesor TI OMAP 4460 dual-core Cortex A9 la 1.2GHz,  cu 1 GB de RAM si 32 GB de memorie.

Telefonul va avea o camera de 5 MP 1080p capabila sa inregistreze in HD, si o a doua de 1,3 MP pentru conferinte. La capitolul conectivitate, noul telefon va include LTE/HSPA in functie de retea, dar si Wi-Fi a/b/g/n si NFC.

Avand in vedere carcasa, telefonul va avea 130g-140g, fiind, practic, mai greu decat GalaxyS II. Telefonul va avea o baterie de 1750 mAh.

In ceea ce priveste noul sistem de operare, Android 4.0 Ice CreamSandwich, acesta va veni cu un facelift major, ce include meniuri si aplicatii animate in stilul “glassy”.

Va reusi Samsung cu acest model sa ia fata controversatului iPhone 4S, vazut de multi drept o mare dezamagire? Ramane de vazut. Cert este ca Samsung pare sa vrea sa exploateze la maxim pasul pe loc facut de Apple, de la care toata lumea se astepta sa lanseze generatia iPhone 5.

Segmentul smartphone-urilor „gigante” cu diagonale de aproape 5 inchi pare a fi zona spre care se indreapta producatorii pentru a opri dominatia iPhone. Cei de la Samsung au mai anuntat pe acest segment lansarea unui dispozitiv numit Samsung Note, iar HP a anuntat un smartphone similar intitulat Sensation XL.

httpv://www.youtube.com/watch?v=oM9RO-GAKjE&feature=player_embedded