Samsung Galaxy Note 6, dotări demne de laptop de top!

Data: 12/04/2016 | Autor: .

Samsung Galaxy Note 6

Noul phablet Samsung Galaxy Note 6, pe care sud-coreenii ar urma să-l lanseze în iulie, va avea specificaţii fără precedent în industria telefoniei mobile. Gadgetul va include un procesor şi o memorie pe care doar laptopurile de top le oferă în standard, relatează GadgetReport.ro

Sammobile relatează astăzi, citând presa chineză, că Samsung Galaxy Note 6 va avea un procesor de 64-bit Kryo 2.6GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 823, cu Adreno 530 GPU şi 8 GB de RAM.

Galaxy Note 6, primul smartphone Samsung care va rula sistemul de operare Android N, ar putea să includă, totodată, un spaţiu de stocare record, de până la 256 GB (64 GB/128 GB) şi un ecran mai mare decât seria precedentă, de 5,8 inchi, Quad-HD Super AMOLED (2560×1440), sensibil la presiune.

Nu este exclus ca telefonul să includă camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi, în premieră, portul USB Type C, aşteptat încă de pe seria S7/S7 Edge. Chinezii estimează că telefonul ar urma să prezinte o cameră de până în 25 MP, însă este puţin probabil ca sud-coreenii să lanseze un astfel de senzor.

specificatii Galaxy Note 6

În plus, potrivit estimărilor din piaţă, Note 6 ar putea fi primul telefon care va face trecerea de la carcasa de sticlă la una dintr-un aliaj de magneziu, ce ar urma să acopere o baterie cu încărcare rapidă, cel mai probabil de 3600 mAh, aceeaşi ca pe Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy Note 6 va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB 3.0, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Senzor de amprentă, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului şi o baterie cu încărcare rapidă, de 3500-4000mAh.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari.
Samsung nu a făcut, bineînţeles, nicio declaraţie oficială despre Note 6, aşa că informaţiile de mai sus trebuie privite ca simple speculaţii.