Samsung Galaxy Note 7, confirmat oficial!

Samsung Galaxy Note 7, confirmat oficial!

Sud-coreenii de la Samsung au trimis invitaţiile pentru evenimentul Unpacked 2016, care va avea loc pe 2 august. În cadrul acestuia va fi prezentat smartphone-ul Galaxy Note 7, cel mai spectaculos smartphone din istoria companiei.

Faţă de anii trecuţi, când lansa gadgeturile Note în luna septembrie, Samsung a devansat calendarul în acest an, pe fondul concurenţei tot mai puternice, în special pentru a lua faţa Apple care, în septembrie va prezenta noua generaţie iPhone 7 şi iPhone 7Plus.

Cifra 7 de pe invitația trimisă de Samsung pare să sugereze că noul model se va numi Galaxy Note 7, fapt deja confirmat pe surse încă din primăvară.

galaxy-note-7GadgetReport.ro relata, recent că Galaxy Note 7 ar urma să fie lansat în două versiuni, una cu procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 821 SoC şi o alta cu un procesor Samsung Exynos 8893, ambele cu 6GB de LPDDR4 RAM.

Presa sud-coreeană afirmă că Samsung ar putea lansa şi o versiune de Galaxy Note 7 cu 8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB.

Potrivit expertului Evan Blass, cunoscut pentru informaţiile exacte privind produsele ce urmează să fie lansate de Samsung, noul Galaxy Note 7 va avea un ecran de 5.7-inch QHD Super AMOLED, EDGE, adică cu marginile rotunjite, sud-coreenii reunţând la lansarea unui ecran clasic, cu margini drepte.

Ecranul Quad HD (1440p) va fi sensibil la presiune, astfel că, la fel ca la iPhone, va permite efectuarea unor comenzi diferite în funcţie de puterea cu care apeşi pe display.

Samsung Galaxy Note 7 va include două camere, una de 5 MP pentru selfie, şi o alta de 12 MP, ambele cu f/1.7. Nu este exclus ca cele două camere să includă tehnologia dual-lens, similară cu cea prezentă pe LG G5 şi Huawei P9, alături de un scanner de iris.

Phabletul va fi echipat, in ambele versiuni, cu o baterie de 4,000mAh cu încărcare rapidă prin USB Type-C şi va include certificare IP68 (rezistenţă la apă şi praf).

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari. Samsung nu a făcut, bineînţeles, nicio declaraţie oficială despre Note 7, aşa că informaţiile de mai sus trebuie privite ca simple speculaţii.