Samsung Galaxy X ! Primele gadgeturi cu ecran flexibil

Data: 7/06/2016 | Autor: .

Samsung Galaxy X

Cunoscute încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley” şi mai nou sub titulatura de Samsung Galaxy X, Samsung pregăteşte lansarea primelor gadgeturi cu ecran flexibil. Este vorba de un telefon şi o tabletă pe care le vom vedea, în premieră, la Mobile World Congress de la Barcelona, din februarie, relatează GadgetReport.ro, care citează Bloomberg.

Potrivit surselor citate de prestigioasa agenţie de presă, unul dintre gadgeturi va fi un telefon, cunoscut sub numele de Samsung Galaxy X, cu un ecran OLED care va putea fi pliat precum o carte, iar celălalt va fi o tabletă de 8 inchi care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Potrivit surselor, gadgeturile ar putea fi propulsate de procesoare Snapdragon 820, 3 GB de RAM, şi vor beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulatori flexibili care se vor încărca la 80% în numai 35 de minute.

Cum va arăta telefonul Samsung Galaxy X? O idee poate fi cea expusă în clipul video pe care Samsung la prezentat la CES 2013. Cert este că dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final.

Vicepresedintele Samsung Display, Lee Chang-hoon, declara anterior ca Samsung va avea capacitatea de a produce ecrane flexibile pana la sfarsitul anului 2016.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.