Samsung Galaxy S7. Păreri bune, dar şi rele. Merită noul flagship?

Data: 13/04/2016 | Autor: .

Samsung Galaxy S7

Ce telefon merită să cumperi în 2016? Noul HTC 10, LG G5 sau Samsung Galaxy S7? Păreri bune, dar şi rele avem pentru toate cele trei flagship-uri. Toate stau excelent la capitolul hardware însă nu reuşesc să convingă la capitolul design, sentimentul de deja vu fiind prezent în toate cele trei cazuri.

După ce le-am văzut pe toate, Samsung Galaxy S7 pare a fi cel mai convingător candidat la titlul de principal rival pentru iPhone 6s şi chiar pentru viitorul iPhone 7.

Este singurul telefon dintre cele trei care plusează la capitolul look, chiar dacă seamănă cu Galaxy S6.

samsung-galaxy-s7-gadgetreport.ro_-540x304Noul smartphone este împachetat în acelaşi sandwich de sticlă pe care l-am criticat şi anul trecut. Da, arată premium, este spectaculos, însă extrem de fragil. N-ai vrea, sub nicio formă, să scapi telefonul din mână.

Samsung Galaxy S7 are un hardware superior, de ultimă generaţie. Un procesor octa-core Exynos 8890, 4 GB de RAM, spaţiu de stocare de 32 GB extensibil prin microSD.

Fără îndoială, aceste aspecte contează însă, pentru un utilizator fără pretenţii, cifrele nu spun nimic, experienţa de utilizare fiind cea care contează.

La acest capitol, aşa cum ne aşteptam, Samsung Galaxy S7 se comportă excelent. N-ai ce să-i reproşezi. Android-ul 6 este bine pus în valoare, aplicaţiile se încarcă instant, totul se mişcă fără probleme.

Samsung Galaxy S7 vine, din start, cu Android 6.0.1 Marshmallow. Asta înseamnă cel mai bun ecosistem dezvoltat de Google. Nu mai ai atât de multe aplicaţii nesolicitate, iconurile sunt mari, experienţa de utilizare este ireproşabilă.

ALWAYS ON, UN ASPECT CARE CONTEAZĂ

galaxy s7Cea mai importantă facilitate care ne-a atras atenţia la Samsung Galaxy S7 a fost Always ON-ul, adică prezenţa pe display a orei, datei, calendarului şi a altor notificări. Telefonul, cu aceste informaţii active, chiar arată special, diferenţiindu-se faţă de cele telefoane. LG G5 are şi el un Always On, însă este mult mai rudimentar.
Faţă de Galaxy S6, noul Samsung Galaxy S7 permite extinderea spaţiului de stocare şi este rezistent la apă şi praf. În plus, nu se mai încălzeşte ca generaţiile anterioare, Samsung oferind o soluţie de răcire a procesorului care chiar funcţionează excelent.

Şi mai este un aspect pe care Samsung îl scoate în evidenţă. Telefonul acesta lucrează excelent cu Gear VR, camera de realitate virtuală oferită la pachet celor care vor să-l cumpere.

Pentru cei dornici de astfel de experienţe, compatibilitatea este maximă. La S6 Edge, scârţâie puţin. Să intri pe Samsung Internet Beta şi să vezi clipurile de pe Youtube în VR poate fi o experienţă interesantă.

SAMSUNG GALAXY S7, CELE MAI BUNE CAMERE FOTO&VIDEO

La capitolul camere, avem una dual-pixel, de 12 MP, cu f/1.7, dimensiune a senzorului de 26mm, iar a pixelului de 1.4 microni, detecție de fază, OIS, LED flash, detecție a feței și a zâmbetului, HDR, panorama. Camera secundară este de 5 Megapixeli cu f/1.7, dimensiune a senzorului de 22mm.

Le-am testat în cele mai dure condiţii, în club, acolo unde senzorii sunt supuşi efectelor de lumină. Unele poze au ieşit bine, altele nu.

De filmat, Samsung Galaxy S7 filmează excelent, dovadă clipul video de mai jos. Însă la fotografii mai dă rateuri, câteodată. Asta înseamnă că nu reuşeşte să cuprindă fidel imaginile închise.

Nici iPhone-ul 6s nu face asta, aşa că, pe ansamblu, camerele se comportă optim, însă diferenţa semnificativă faţă de senzorii de pe Galaxy S6 nu am sesizat-o ca fiind extrem de relevantă.

Pe ansamblu, fotografiile arată bine, poate cel mai bine captate de un telefon de ultimă generaţie.

Ce ne-a plăcut, şi se vede că s-a lucrat la acest aspect, este autofocusul. Este categoric mult mai rapid decât cel de pe generaţia anterioară. Telefonul este capabil să capteze o imagine optimă indiferent cât de mult îl soliciţi. Asta pe timp de zi, pentru că noaptea, ca orice telefon, mai dă din când în când rateuri şi trebuie să focusezi manual.

La capitolul software pentru cameră, Samsung a înţeles că simplitatea este esenţială. S7 vine, într-adevăr, cu foarte multe modul de fotografiere, însă contează că cel auto se mişcă excelent. Câţi dintre voi au stat să fotografieze în modurile Pro, Selective Focus, Panorama, Video collage, Live broadcast, Slow motion, Virtual Shot, Food, Hyperlapse?

Revenind la modul video, 4K reprezintă, fără îndoială, un moft. De ce acest lucru? Pentru că numai 1 minut de înregistrare înseamnă 340 MB. Gândiţi-vă numai la faptul că veţi dori să încărcaţi un astfel de clip pe youtube sau pe Facebook etc. Timp pierdut, nervi, etc. Asta mai cu seamă dacă nu aveţi o conexiune de internet performantă.
În rest, telefonul filmează excelent în Full HD şi credem că este de ajuns pentru o experienţă optimă. Cu un astfel de telefon, indiferent unde te afli, în club sau în concediu, nu o să mai simţi nevoia unul aparat foto.

CE NU NE-A PLĂCUT LA S7

Samsung Galaxy S7 reprezintă, fără îndoială, un plus faţă de Galaxy S6. Aduce câteva lucruri care contează, însă parcă nu atât de importante pe cât ne-am fi dorit.

Dincolo de semnele de întrebare legate de design şi performanţa camerelor video, Samsung Galaxy S7 are o problemă pe care Samsung încă nu a rezolvat-o – difuzorul. Oare când vom vedea două difuzoare stereo pe seria Galaxy? Şi când va înţelege Samsung că, plasând difuzorul în partea de jos a telefonului, de cele mai multe ori îl acoperi cu mâna, astfel că audiţia este afectată.

O altă problemă o reprezintă căştile „ergonomice”. Din experienţa noastră, forma acestora nu este tocmai ideală, pentru că plasarea acestora în urechi poate fi deranjantă. În plus, parcă nici calitatea sunetului din căşti nu este la fel ca 0cea de pe căştile de pe Note 4 sau Galaxy S5.

Dacă aveţi un S6 sau un Note 4 sau 5, să faceţi upgrade-ul la noul smartphone poate fi doar o opţiune de noutate, nu neapărat de experienţă de utilizare.

Dacă aveţi, însă, un telefon mai vechi, diferenţa va fi semnificativă. Faţă de S5, Samsung Galaxy S7 este cu mult superior. La fel ca la iPhone-uri, cu ale sale versiuni S, sud-coreenii au adăugat ceva în plus, însă nu atât de mult cât să facă o diferenţă radicală.