Samsung Galaxy S7 se pregăteşte de lansare

Data: 24/01/2016 | Autor: .

samsung galaxy s7, pregatit de lansare

Noul smartphone Samsung Galaxy S7 şi-ar putea face debutul pe piaţa americană pe 11 martie, zi în care nu este exclus să ajungă şi în Europa. Cel puţin asta susţine presa internaţională, care citează citează sursele companiei sud-coreene.

Este vorba de prezenţa în ofertele retailerilor, pentru că Samsung Galaxy S7 şi S7 edge le vom vedea, în premieră, pe 21 februarie, cu ocazia Mobile World Congres de la Barcelona.

GadgetReport.ro relata, recent, despre noua generaţie Galaxy S7 că aceasta va veni cu câteva noutăţi importante. În primul rând, Galaxy S7 şi S7 edge vor adopta o carcasă din magneziu care va acoperi spatele telefoanelor, fapt care le vor face mult mai rezistente la căderi şi zgârieturi.

O altă noutate este că S7 va permite extinderea memoriei telefonului prin microSD, un astfel de slot urmand sa fie prezent pe marginea telefonului.

Galaxy S7 va fi, totodată, primul telefon Samsung care va include o tehnologie de tip 3D Touch care, în functie de cum apeşi pe ecran, va transmite comenzi diferite.

Inovaţia, brevetată de Samsung in Coreea de Sud, este similara cu cea folosita de Apple insa promite sa duca experienta de utilizare la un nivel superior, prin asocierea cu o serie de aplicaţii de Android.

Pe piaţa românească, telefonul va fi disponibil, cel mai probabil, în varianta cu procesor octa-core Exynos 8890, dezvoltat de Samsung, şi 4 GB de RAM.

Noul procesor are patru nuclee pe 64 de biți ARMv8 şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, oferă o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie este mai mic, cu aproximativ 10%.

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, va permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și viteze de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 va asigura o experienţă multimedia fără precedent.

La testul AnTuTu, noul procesor Exynos a obtinut un scor de 103.692 de puncte. Spre comparatie, cel mai nou procesor de la Huawei, Kirin 950, a obtinut scor de 65.000 de puncte.

O altă versiune de S7, cel mai probabil Galaxy S7 Edge+ , va rula noul procesor Qualcomm Snapdragon 820 SoC.

Pe lângă camera clasică de selfie, de 5 MP, Samsung Galaxy S7 va avea si o noua camera, de 12 MP, care vor oferi o imagine de o calitate fără precedent, graţie tehnologiei Britecell.

Noua cameră Britecell va include senzori mai mici de un micron care vor permite sud-coreenilor să reducă dimensiunea acesteia cu până la 17% şi să permită, astfel, dezvoltarea unor telefoane şi mai subţiri.

În esenţă, Britecell va înlocui tradiţionalii pixeli verzi din RGB cu unii de culoare albă şi astfel camera va atrage mai multă lumină naturală şi va reduce, astfel, culorile considerate artificiale.

Interfaţa TouchWiz va fi, de asemenea, imbunătăţită, iar spaţiu de stocare va fi de minim 32 GB.

Dincolo de aceste facilităţi, noul Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la standardul IP68, fiind rezistent la apă şi praf, şi să includă o nouă soluţie de optimizare a bateriei, Graphene Superfast, care va încărca telefonul în 15 minute!

Telefonul va avea şi alte facilităţi interesante, de la prezenţa conectorului USB Type-C port la scanerul de retina.

Samsung Galaxy S7 ar urma să coste, în varianta de bază, 465 de dolari, potrivit China Mobile.