Samsung Galaxy S7 va ajunge în România cu dotări surpriză

Data: 18/11/2015 | Autor: .

samsung exynos 8890Noul smartphone Samsung Galaxy S7, pe care sud-coreenii îl vor lansa pe 21 februarie, cu ocazia Mobile World Congress de la Barcelona, va fi vândut în două versiuni diferite pe pieţele internaţionale. Potrivit informaţiilor obţinute de GSM Arena, modelul care va ajunge în Europa nu va include noul procesor Snapdragon 820.

Samsung Galaxy S7 cu Snapdragon 820 va fi disponibil doar în reţelele CDMA din Statele Unite, la operatorii Verizon, Sprint, US Cellular, şi în China.

Celelalte reţele GSM, printre care T-Mobile şi AT&T, vor beneficia de varianta cu procesor Exynos 8890, la fel ca şi pieţele europene.

Acest model de Samsung Galaxy S7, cu nume de cod SM-G930F si SM-G935F (varianta Galaxy S7 Edge), va avea aceleaşi dotări ca şi modelul cu Snapdragon cu excepţia procesorului in-house dezvoltat de sud-coreeni.

samsung exynos 8890 galaxy s7

Procesorul octa-core Exynos 8890, va avea patru nuclee pe 64 de biți ARMv8, şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, vor oferi o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie va fi mai mic, cu aproximativ 10%.

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, va permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și viteze de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 va asigura o experienţă multimedia fără precedent.

Legat de cum va arăta noul telefon, GadgetReport.ro relata recent că, după ce au fost criticaţi pentru fragilitatea telefoanelor Galaxy S6 şi S6 Edge, acoperite integral cu sticlă, sud-coreenii par să fi înţeles în sfârşit mesajul că telefonul nu este un bibelou şi că utilitatea trebuie să fie în prim-plan!

Astfel că, o dată cu noul Galaxy S7 şi S7 Edge, compania va adopta o carcasă din magneziu care va acoperi spatele telefonului, fapt care îl va face mult mai rezistent la căderi şi zgârieturi.

Ce alte noutăţi va aduce Samsung Galaxy S7 aflaţi dintr-un amplu material GadgetReport.ro, disponibil AICI.