Samsung Galaxy S8 naşte controverse. Principalele semne de întrebare

Data: 31/01/2017 | Autor: .

Samsung Galaxy S8 naşte controverse. Principalele semne de întrebareSud-coreenii de la Samsung pregătesc lansarea, pe 29 martie, a noului flaghip Galaxy S8. Dincolo de specificaţiile spectaculoase, smartphone-ul ridică şi multe semne de întrebare. Este doar un Note7 rebotezat?

Noul telefon Galaxy S8, pe care Samsung îl va lansa în magazine în aprilie, stârneşte reacţii extreme.

Unii experţi salută inovaţiile aduse de noul gadget, în timp ce alţii se întreabă dacă nu avem de-a face, în fapt, cu un Note7 cosmetizat.

Cele mai noi informaţii acreditează ideea că Galaxy S8 va avea în versiunea de bază numai 4 GB de RAM. Va fi de ajuns memoria pentru a asigura viteza de operare demnă de un flaghsip din 2017?

Asta în condiţiile în care există deja telefoane pe piaţă care oferă în standard 6 GB de RAM, iar Samsung vrea să promoveze Galaxy S8 drept primul telefon capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.

Gadgetul ar urma să fie lansat împreună cu un dock special şi să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea asigurată de un Chromebook. Vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop, bineînţeles cu o tastatură şi un mouse pe wireless.

Un alt semn de întrebare este legat de autonomia telefonului. Galaxy S8 va fi disponibil în două variante: una de 5,1 inchi cu un acumulator de 3000 mAh, şi o alta de 5,5 inchi, Galaxy S8 Plus, cu o baterie de 3,500mAh, ambele cu încărcare rapidă.

Vor fi capabili acumulatorii să susţină mai mult de o zi de utilizare, având în vedere specificaţiile hardware, mai ales ecranul uriaş, care va acoperi toată partea frontală a telefonului? Rămâne de văzut ce soluţie va oferi Samsung în condiţiile în care vrea ca S8 fie folosit inclusiv pentru experienţe VR.

Un alt semn de întrebare este legat de senzorul de amprentă, de pe spatele telefonului. Imaginile spion îl plasează undeva sus, lângă camera principală. O soluţie nefericită din două motive – este prea sus şi mult prea aproape de cel de cameră, astfel că degetele ar putea lăsa urme pe acesta.

Şi camera princială stârneşte rumori în rândul specialiştilor, mai cu seamă că se speculează că ar fi aceeaşi de pe Galaxy S7. Va fi de ajuns optimizarea software pentru a asigura senzorului o imagine superioară?

Semne de întrebare ridică şi senzorul de selfie care, pe surse, ar continua să nu prezinte un led care să permită realizarea unor fotografii optime în condiţii de luminozitate scăzută.

Acestea ar fi doar câteva dintre principalele întrebări care îşi aşteaptă răspunsul. Unii experţi spun că Galaxy S8 este doar un Note7 rebotezat, un fel de Galaxy S7 Plus, şi că adevăratul telefon revoluţionar, Galaxy X, va fi lansat în toamnă, înainte de iPhone 8.

Toate detaliile despre specificaţiile Galaxy S8 le aflaţi din linkul de mai jos. Şi tot mai jos puteţi accesa şi linkul către ştirea care prezintă primele informaţii despre Galaxy X.

S-a aflat data lansării flagship-ului Samsung Galaxy S8

The next big thing! Brevetele care anunţă telefonul flexibil Galaxy X