Samsung îşi trece televizoarele smart pe Tizen! Vezi cum arată noul sistem de operare(VIDEO)

Data: 2/01/2015 | Autor: .

samsung-tizen-tv-gadgetreport

Samsung va integra sistemul propriu de operare, Tizen, pe toate televizoarele smart pe care le produce. Platforma software, bazată pe un kernel Linux si o librarie GNU C ce implementeaza Linux API, va fi prezentată la CES 2015.

Samsung a anunţat, într-un comunicat, că „noua platformă Tizen a fost proiectată pentru a oferi o experiență de divertisment integrată, care este în același timp simplificată și eficientă”. Televizoarele smart cu Tizen vor fi capabile să caute automat dispozitivele mobile Samsung din apropierea lor și sa se conecteze la acestea, in scopul de a permite transferul de conținut in ambele directii.

„Utilizatorii vot putea urmări emisiunile live pe dispozitivele lor mobile, oriunde în rețeaua lor de acasă, chiar și atunci când televizorul este oprit. Tizen va fi un sistem de operare complet”, precizează Samsung.

Sistemul de operare Tizen rulează, în prezent, doar pe câteva ceasuri smart Samsung și pe unele camere digitale.

Kim Hyun-Suk, șef al diviziei tv de la Samsung, a prezentat anul trecut, la Conferința Dezvoltatorilor Tizen de la San Francisco, un prototip de televizor cu sistemul de operare Tizen TV. Vedeţi imaginile mai jos.