Samsung integreaza Youtube 3D in platforma Smart TV

Data: 1/09/2011 | Autor: .

Samsung a anuntat incheierea unui parteneriat cu Youtube prin intermediul caruia va difuza continut 3D pe Samsung Smart TV. 

 Kyungsik Kevin Lee, vicepresedinte al Visual Display Business Samsung Electronics, a declarat ca parteneriatul va contribui la cresterea interesului utilizatorilor pentru continutul 3D.

YouTube ofera continut 3D la o calitate de 720p HD pe o gama larga de dispozitive, insa este pentru prima data cand Youtube semneaza un parteneriat cu un producator de televizoare.

„Lansarea YouTube pentru TV subliniaza una dintre misiunile de baza ale YouTube: de a crea materialele video de inalta calitate disponibile oriunde si pe orice dispozitiv”, a declarat Francisco Varela, presedintele Platform Partnerships YouTube.

Samsung spera ca includerea ofertei de clipuri Youtube sa duca la cresterea numarului utilizatorilor platformei Smart TV.

De la lansarea serviciului 3D video-on-demand – primul de acest gen din industrie –  Samsung a inregistrat peste 2 milioane de vizualizari gratuite ale continutului la nivel mondial, dintre care peste 1 milion au fost din cele 30 de tari europene.

In aceasta luna, Samsung va lansa in cadrul Explore 3D mai multe videoclipuri muzicale, trailere de filme si documentare, inclusiv demo-uri Samsung 3D, videoclipul musical We Are the World 25 for Haiti si inregistrari din concertul Black Eyed Peas.

Samsung a anuntat, pe de alta parte, ca in magazinul Samsung Apps, exista peste 900 de aplicatii disponibile, iar zilnic sunt lansate 10 noi aplicatii la nivel global. Printre acestea se afla aplicatiile CNBC, Muzu.TV, HealthClubTV si BodyinBalance,BBC, iPlayer, LOVEFiLM, maxdome si TF1.

Numarul descarcarilor din magazinul Samsung Apps se apropie de 10 milioane si se dubleaza la fiecare 3 luni in randul utilizatorilor din toata lumea.

httpv://www.youtube.com/watch?v=MuC6HK0ZjVg