NaviBot S, aspiratorul robot de la Samsung

Data: 1/09/2011 | Autor: .

Samsung a lansat, joi, la Berlin, NaviBot S, un nou aspirator robot care ofera o curatare automata a podelelor printr-o simpla apasare a unui buton. NaviBot S creeaza o harta a casei, folosind o camera video si o serie de senzori cum ar fi detectarea prin infrarosu.

Noul aspirator robot are doar 8cm in inaltime si o forma ultra-subtire, cu 10% mai mica decat modelele din generatia precedenta. NaviBot S ruleaza cu o viteza de 320mm-secunda, astfel ca asigura curatenia unui spatiu deschis de 5m X 5m in 11 minute.

NaviBot S creeaza o harta a casei, folosind o camera video si o serie de senzori avansati. Sistemul  Visionary Mapping™ Plus poate captura imagini la 30 de cadre pe secunda prin intermediul camerei, creand o harta a casei tale si planificand ruta optima pentru o acoperire completa. NaviBot S are posibilitatea de a memora calea optima de curatare, calculandu-si exact pozitionarea in casa si tinand minte zonele in care a curatat deja dar si zonele neatinse inca.

Inteligenta tehnologie cognitiva de cartografiere utilizeaza doua cipuri de control CPU, ce au functia unui “creier” din spatele programului intelligent de navigatie. Acesta ii permite sa-si aduca aminte unde a curatat prin raportare la relatia spatiala pe care o are cu obiectele si cu baza de reincarcare. Visionary MappingTM Plus creaza o harta virtuala care asista dizpozitivul in alegerea rutei celei mai rapide si sigure si evitarea obstacolelor pe drum. Samsung a fost pionierul acestei tehnologii.

httpv://www.youtube.com/watch?v=rqWsPYzv0a8

Spre deosebire de multi alti roboti de curatare care utilizeaza rute aleatorii de navigatie, sistemul  Visionary Mapping™ Plus folosit de NaviBot S ii permite sa acopere 90% din spatiul de locuinta. Pe scurt, NaviBot S vede, gandeste si isi aminteste pentru a asigura performanta optima de fiecare data.

Unitatea vine echipata cu o functie de golire automata a recipientului pentru praf (Auto Dust Emptying). Aceasta inseamna ca atunci cand trebuie curatat, NaviBot S se intoarce in mod inteligent la baza de incarcare unde isi poate goli rezervorul de praf intr-un cos special, se poate reincarca, fiind din nou gata de lucru, complet automatizat.