Samsung a lansat cel mai subtire notebook din lume

Data: 10/01/2012 | Autor: .

Samsung a lansat, la International Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, a doua generatie de notebook-uri Seria 9. Notebook-ul de 15” este cu aproape 50% mai compact decat orice alt laptop existent de 15”. avand o grosime de numai 14,9 mm si o greutate de 1,59 kg.

Cel de 13” masoara doar 12,9 mm si cantareste doar 1,16 kg – chiar cu 28% mai mic decat modelul anterior.

Pentru a atinge acest nivel, Samsung spune ca a fost nevoie de 9.000 de ore de realizare de schite si machete, 24.000 de ore de R&D, in total, fiind petrecute 33.000 de ore pentru crearea produsului.

Tehnologia Samsung MaxScreen a fost implementata pentru a minimaliza dimensiunea ramie, in timp ce ecranul a fost marit pana la un inch. Acesta este dotat cu display anti-reflexie si este cu 180% mai luminos gratie tehnologiei HD+ SuperBright.

Ecranul cu autodetectare si tastatura cu iluminare din spate se ajusteaza pentru a se potrivi conditiilor de iluminare din jur.

Puterea si performanta sunt asigurate de a doua generatie de procesoare Intel® Core™ i5/i7, memorie ram 4GB*/8GB si 128GB/256GB SSD. Datorita Samsung Fast Solutions, noul notebook Seria 9 se inchide in 9,8 secunde, iar tehnologia Fast Start asigura un raspuns la deschidere de 1,4 secunde, in timp ce tehnologia Fast Browsing ofera navigare pe net de doua ori mai rapida. O alta inovatie este bateria noului notebook Seria 9 de 15”, care are autonomie de pana la 10 ore.

Utilizatorii se pot bucura de un control mai bun si de mai putine gesturi accidentale, folosind clickpad-ul mare multitouch al noului notebook Seria 9. Prezentand un strat de sticla si senzori de imagine, acesta ofera control pentru o utilizare mai usoara și exacta. In plus, performanta wireless optimizata permite consumatorilor sa se conecteze usor oriunde.

Laptopul vine cu o hgusa speciala si o geanta din piele create de brandul italian de lux Valextra.