Samsung lansează o maşină de spălat, un aspirator robot şi un frigider inteligent

Samsung lansează o maşină de spălat, un aspirator robot şi un frigider inteligent

Sud-coreenii au prezentat, la Samsung European Forum 2016 de la Monaco, noile sale gadgeturi pentru gospodărie, de la maşina de spălat AddWash, la aspiratorul POWERbot Turbo Wi-Fi şi frigiderul Family Hub.

Noile produse, printre care se mai află şi televizorul SUHD fără ramă cu tehnologie Quantum dot display, vor intra pe piața europeană în următoarele luni.

Mașina de spălat AddWash

Noua mașină de spălat AddWash dispune de o ușă de acces suplimentară, care face posibilă adăugarea oricărei piese vestimentare în timpul ciclului de spălare, fără a opri sau elimina apa din mașina de spălat. De asemenea, utilizatorii pot adăuga obiecte deja spălate manual pentru clătire și chiar balsam pentru haine, oricând pe parcursul ciclului de spălare.

De asemenea, AddWash este echipată cu o serie de funcții smart, compatibile cu smartphone-urile ce rulează atât Android, cât și iOS. Aceste funcții ajută la monitorizarea programului de spălare și oferă opțiunea de a alerta utilizatorii direct pe smartphone, chiar înainte de începerea unui nou proces de spălare, oferindu-le posibilitatea de a adăuga noi articole în ciclul de spălare dorit, de exemplu: haine spălate manual care vor fi adăugate doar pentru stoarcere.

O altă inovație introdusă de mașina de spălat Samsung AddWash este reprezentată de tehnologia SuperSpeed, care face posibilă finalizarea unui ciclu de spălare complet în mai puțin de oră, fără a afecta performanța de curățare. Samsung AddWash va fi disponibilă în Europa începând cu această luna.

POWERbot Turbo Wi-Fi

Gama de aspiratoare robot a fost extinsă prin adăugarea de modele noi cu tehnologia POWERbot Turbo Wi-Fi. Sistemul Cyclone Force utilizează forța centrifugă pentru a colecta murdăria într-un compartiment exterior, pentru a reduce înfundarea filtrelor și a menține puterea de aspirare optimă.

Echipat cu conexiune Smart Control Wi-Fi, aspiratorul le permite utilizatorilor să îi controleze mișcările de pe smartphone. Funcția „Select & Go™” creează o hartă virtuală a întregii locuințe pe aplicația smartphone-ului, astfel încât fiecare cameră poate fi controlată individual. Prin intermediul ei, utilizatorul poate alege camera pe care vrea să o curețe. Simpla selectare a camerei în aplicație determină deplasarea aspiratorului în respectiva direcție. Cu ajutorul hărții digitale, utilizatorul poate controla aspiratorul robot și traseul lui în toate aceste camere.

Frigiderul Samsung Family Hub

O altă atracție la European Forum 2016 a fost frigiderul Family Hub, ce redefinește bucătăria, oferind noi metode de gestionare și preparare a alimentelor și, în același timp, ajută membrii familiilor să rămână conectați. Principala inovație o reprezintă ecranul tactil LCD Full HD, de 21,5 inci, care este asemenea unui centru de comandă pentru întreaga casă, combinând performanța superioară cu tehnologia de ultimă generație, nemaiîntâlnită într-un frigider până acum.

Printre funcțiile frigiderului Family Hub se numără următoarele:

Gestionarea alimentelor: Trei camere integrate fac fotografii în interiorul frigiderului de fiecare dată când ușa acestuia este închisă, pentru ca utilizatorii să vadă mereu, prin intermediul smartphone-ului lor, ce alimente au la dispozitiție, oriunde s-ar afla.

Centrul de comunicare al familiei: Frigiderul Samsung Family Hub le permite tuturor membrilor familiei să noteze informații sau să împărtășească fotografii și calendare chiar pe ecranul tactil al frigiderului sau prin intermediul smartphone-ului, atunci când nu sunt acasă.

Divertisment conectat: Prin boxele stereo integrate în frigiderul Family Hub, utilizatorii pot asculta muzică și pot chiar vizona conținut TV de pe televizoarele Samsung Smart, pe ecranul tactil. Mai mult frigiderul se poate conecta prin Bluetooth la boxele compatibile cu această tehnologie.