De ce merită o plita cu inductie! Înlocuieşte aragazul şi plita pe gaz

Data: 13/02/2016 | Autor: .

De ce merită o plita cu inductie! Înlocuieşte aragazul şi plita pe gaz

Plita cu inductie a început să aibă succes şi în România. Oferă o performanţă optimă, se încălzesc instant, consumă puţin curent electric şi preţul lor a scăzut foarte mult. În plus, arată bine, ocupă puţin spaţiu şi sunt uşor de folosit.

Alegerea unei astfel de plite cu inducţie se justifica nu doar prin argumente ce tin de estetica si optimizare a spatiului, ci si prin rationamente de eficienta, rapiditate si confort. Aveţi mai jos trei modele optime din acest punct de vedere.

PLITA INDUCTIE 1Prima plita cu inductie este Bosch PIF672FB1E, cu patru zone de gatit de baza si o zona de gatit suplimentara, cu circuit oval (RoasterZone), ce poate fi activata atunci cand gatesti pentru mai multe persoane, intr-un vas de mari dimensiuni.

Panoul intuitiv cu afisaj electronic iti sta la dispozitie pentru activarea unei serii intregi de functii speciale si foarte utile, dintre care amintim: QuickStart (detectare si activare automata a zonei de gatit), ReStart (recuperarea setarilor la oprirea accidentala a plitei), PowerBoost (pana la 50% mai multa putere pentru o incalzire mai rapida), functia de blocare pentru curatare sau afisarea consumului de energie.

Pe langa modalitatea de utilizare extrem de simpla, plita cu inductie de la Bosch beneficiaza de un design minimalist, dar extrem de elegant, datorat suprafetei din sticla vitroceramica HighSpeed alba, ultra-usor de curatat. Bosch PIF672FB1E sta bine si la capitolul siguranta, fiind prevazuta cu un sistem de deconectare automata si unul de protectie impotriva accesului copiilor.

plita wirelpoolCea de-a doua plita cu inductie este una cu al saselea simt de la Whirlpool. Principalul atu al 6th Sense Whirlpool ACM847BA este functia automata de ajustare a temperaturii de fierbere, astfel incat consumul de energie sa fie unul optim.

Plita cu inductie face doar vasul sa se infierbante, nu si plita, reducand pierderile de energie cu 10% si asigurand in continuare rezultate delicioase. In plus, daca esti pe fuga si trebuie sa prepari un pranz sau o cina in viteza, poti activa functia Eco Boost, care ajuta la o preparare mult mai rapida, insa fara consecinte grave pe factura de curent – aceasta functie te ajuta sa economisesti cu pana la 10% mai multa energie in comparatie cu alte plite cu aceeasi functie.

Dintre functiile speciale ale 6th Sense Whirlpool ACM847BA, se fac remarcate si functia de topire (pentru unt, de exemplu), dar si functia de gatit la temperatura joasa, ideala pentru fanii tehnicii slow-cooking.

Plita cu inductie de la Whirlpool dispune de un spatiu flexibil cu 4 zone de gatit, potrivite pentru oale si tigai de dimensiuni variate.miele_km_6304-2

O alta plita cu inductie care s-ar integra perfect intr-o bucatarie moderna este Miele KM 6304, cu 4 zone de gatit si o zona Miele PowerFlex de mari dimensiuni, care se poate activa prin unirea a doua zone standard, pentru tavi si vase voluminoase.

Datorita functiei puternice TwinBooster, chiar si acestea se pot incalzi intr-un timp foarte scurt. Plita cu inductie ofera noua trepte de putere, fiecare dintre cele patru arzatoare avand si functia Booster, de incalzire rapida. In cazul in care gatesti un preparat ce necesita supraveghere permanenta si esti nevoit sa pleci din bucatarie, foloseste cu incredere functia Stop & Go – la intoarcere, plita va porni cu exact aceleasi setari. De mare ajutor iti vor fi, de asemenea, functia de recunoastere a dimensiunii vasului de gatit si functia de mentinere la cald, pentru a servi mereu mancarea la temperatura optima. Iar in cazul in care apar defectiuni, plita cu inductie te atentioneaza prin intermediul indicatorului de avarie, asa ca vei sti cand e cazul sa apelezi la un specialist.

Sursa: FlancoInteractiv