Samsung lanseaza un LCD transparent

Data: 23/01/2012 | Autor: .

Samsung a anuntat lansarea unui nou panou LCD transparent de 46 de inci, ce va intra în productie în această lună. Gadgetul are o rată de contrast de 4 500:1 și dispune de o rezolutie HD (1366×768) și o gamă de culori de 70%.

 Distins cu Premiul CES 2012 pentru Inovatie, panoul LCD transparent al Samsung este special creat pentru o gamă variată de aplicatii de display pentru retaileri, cum ar fi showcase-uri pentru produse, uși pentru frigiderele comerciale și uși de tip platformă pentru statiile de metrou din America de Nord, Europa și Asia. Acesta va fi folosit și pentru alte aplicatii, inclusiv e-board-uri, ferestre informative, echipament medical, semnături electronice și dispozitive mobile.

Panoul transparent Samsung de 22 de inci, comercializat în prezent, a fost bine primit de către utilizatorii actuali și potentiali din sectoarele de telefonie mobilă, bijuterie și bunuri de lux, multumită dimensiunilor compacte și consumului mic de energie, alături de calitatea remarcabilă a afișajului.

Conform firmei de cercetări de piată Display Bank, se preconizează creșterea pietei de ecrane transparente de la 0,9 miliarde $ la 87 miliarde $ în 2025.