Samsung, mişcare surprinzătoare: Lansează Galaxy Note 7

Samsung, mişcare surprinzătoare, Lansează Galaxy Note 7Sud-coreenii de Samsung pregătesc lansarea, în prima săptămână a lui august, a noului phablet Galaxy Note 7, cel mai spectaculos gadget din istoria gigantului IT&C. PhoneArena dezvăluie şi primul teaser cu noul telefon.

Samsung ar fi trebuit să lanseze Galaxy Note 6 însă toate informaţiile, pe surse, acreditează ideea că se va trece direct la 7, pentru a alinia seria Note cu Galaxy, ajunsă deja la varianta a 7-a.

În plus, sud-coreenii încearcă să sugereze, astfel, că noul phablet Galaxy Note 7 reprezintă un salt de două generaţii, decizie menită să stimuleze vânzările companiei.Teaserul prezentat de PhoneArena susţine varianta, ecranul noului telefon sugerând cifra 7.

Galaxy Note ar urma să debuteze în două variante, una cu ecran de 5,8 inchi şi alta Dual Edge, cu ecran curbat de aceleaşi dimensiuni, Slim RGB AMOLED Quad HD (1440p), ambele sensibile la presiune.

Dincolo de ecranul spectaculos, gadgetul ar urma să includă şi un hardware pe măsură – un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 823 SoC, 6GB de LPDDR4 RAM, o baterie de 4,000mAh cu încărcare rapidă prin USB Type-C, şi certificare IP68 (rezistenţă la apă şi praf).

Potrivit estimărilor din piaţă, Galaxy Note 7  ar putea fi primul telefon care va face trecerea de la carcasa de sticlă la una dintr-un aliaj de magneziu, cu margini curbate.

Samsung Galaxy Note 7 va include două camere, una de 5 MP pentru selfie, şi o alta de 12 MP, ambele cu f/1.7. Sammobile afirmă că nu este exclus ca cele două camere să includă tehnologia dual-lens, similară cu cea prezentă pe LG G5 şi Huawei P9, alături de un scanner de iris.

Presa sud-coreeană afirmă că Samsung ar putea lansa şi o versiune de Galaxy Note 7 cu 8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB.

Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi multitasking şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri. Memoria, intrată deja în producţie, permite derularea a până la 45.000 de operaţiuni pe secundă, la 850 MB/s, dublu faţă de cea oferită de cele mai performante SSD-uri.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari.
Samsung nu a făcut, bineînţeles, nicio declaraţie oficială despre Note 7, aşa că informaţiile de mai sus trebuie privite ca simple speculaţii.