Samsung MicroLED TV, un pas uriaș în domeniul tehnologiei

Data: 7/01/2019 | Autor: .

Samsung MicroLED TV, un pas uriaș în domeniul tehnologiei

Samsung MicroLED TV este numele celui mai nou televizor dezvoltat de sud-coreeni și care anunță o nouă revoluție în domeniu. Noul televizor, cu diagonala de 75 de inchi, deschide un capitol nou în sectorul TV, fiind primul gadget modular, de acest tip, din lume, relatează GadgetReport.ro

După ce, anul trecut, a prezentat la CES tehnologia MicroLED, Samsung a anunțat dezvoltarea și primului televizor de serie. Aseară, la Las Vegas, dincolo de prezentarea seriilor ,,The Wall’’ – un display de 219 inchi și ‘The Window’, de 146 inchi, a fost dezvăluit și primul televizor MicroLED pentru publicul larg – un gadget 4K cu rezoluția de ,,numai’’ 75 de inchi.

Dezvoltat pe baza tehnologiei MicroLED, televizorul oferă, grație milioanelor de microled-uri conținute de noul display,  o imagine HDR incredibil de clară, cu culori implecabil definite, o luminozitate ireproșabilă și un negru profund, aproape de perfecțiune.

În esență, tehnologia MicroLed utilizează leduri miniaturale într-un număr uriaș, de ordinul milioanelor, pentru a crea ecrane multimedia. Aceste leduri minuscule (verzi, albastre și roșii) au o dimensiune de doar câțiva microni și înlocuiesc fiecare subpixel al ecranului tv.

Un mare avantaj al tehnologiei MicroLed este că se pot obține niveluri de luminozitate mult mai bune decât la OLED iar durata de viață a panoului TV este cu mult mai mare. Panourile OLED suferă de diminuare a caracteristicilor în timp datorită faptului că ledurile organice își pierd din calități de-a lungul timpului. La MicroLed nu mai există această problemă. De asemenea, MicroLed poate fi adaptat la o plajă mare de diagonale ale televizoarelor spre deosebire de OLED unde există limitări.

Cert este că tehnlogia MicroLED se anunță a fi ,,the next big thing’’ în domeniul display-urilor, oferind posibilitatea de a realiza ecrane modulare, în orice formă și mărime.

Potrivit Engadget, Samsung nu a anunțat prețul și disponibilitatea noului televizor însă cu siguranță acesta nu va fi ieftin.