Hyundai Kona EV are preț oficial. Cât costă modelul electric

Data: 17/12/2018 | Autor: .

Hyundai Kona EV are preț oficial. Cât costă modelul electricHyundai Kona EV se anunță a fi unul dintre cele mai interesante automobile electrice care vor putea fi cumpărate din 2019. Mașina va ajunge pe piața americană la un preț de 36.450 de dolari, la care va fi aplicată prima specială acordată de stat, astfel că prețul ar putea să coboare spre 30.000 dolari, relatează GadgetReport.ro

După ce a vândut peste 1,5 milioane de SUV-uri din 2001 şi până în prezent, din modelele Santa Fe, Grand Santa Fe, Tucson şi Kona, sud-coreenii vor să dea lovitura cu primul lor SUV electric.

Dezvoltat pe platforma Kona, modelul este identic din punct de vedere vizual cu cel cu motoare clasice. Propulsia electrică, una foarte bine optimizată, face însă diferenţa.

Jurnaliștii de la Engadget au calculat că, în SUA, Hyundai Kona EV va ajunge la un preț standard de 28.950 de dolari, după reducerile de taxe acordate de stat pentru achiziția de automobile electrice. În România este prematur să facem astfel de calcule însă, cel mai probabil, prețul ar urma să se situeze în zona de 30.000 euro.

Cert este că, la acest preț, Hyundai Kona EV va fi cel mai ieftin crossover electric lansat pe piață, la nivel mondial. Competitorul său direct, Chevrolet Bolt EV are un preț de pornire de 37.495 de dolari.

Dincolo de preț, Hyundai Kona EV este și mai puternic decât Bolt, oferind 201 CP și o autonomie de 415 km la o singură încărcare, cu 32 km. peste autonomia oferită de principalul său rival.
În plus, Hyundai Kona EV oferă un cablu special de încărcare rapidă încă din versiunea standard, în timp ce pentru Bolt trebuie să plătești suplimentar.

Dincolo de aceste performanţe, Hyundai Kona Electric abundă de tehnologie de ultimă generaţie, de la farurile LED Daytime, display-ul de 7 inchi touchscreen cu Android Auto/Apple CarPlay şi Wireless Charging, la acoperişul electric şi frânele inteligente, care conservă energia şi asigură un boost pentru baterie.

Hyundai Kona Electric include şi noua platformă de asistenţă auto SmartSense care oferă tot felul de funcţii, de la prevenţia în caz de coliziune şi protecţie pentru pietoni (Forward Collision Avoidance Assist with Pedestrian Detection), la suportul pentru menţinerea traiectoriei şi limitatorul inteligent de viteză (Blind Spot Collision Warning & Rear Cross Traffic Collision Warning, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Intelligent Speed Limit Warning & Lane Following Assist).

Modelul Hyundai Kona Electric va fi disponibil în şapte variante de culoare şi două tonuri de acoperiş.