Samsung, în pericol. Cum încearcă să-şi păstreze milioanele de clienţi

Data: 14/10/2016 | Autor: .

samsung-in-pericol-cum-incearca-sa-si-pastreze-milioanele-de-clienti

Samsung face eforturi disperate în tentativa de a-şi păstra clienţii după eşecul fără precedent înregistrat cu telefonul Galaxy Note 7. Compania sud-coreeană a decis să ofere câte 100 de dolari fiecăruia dintre cei 2,5 milioane de clienţi care au cumpărat phabletul exploziv, relatează GadgetReport.ro

Samsung încearcă, prin oferirea stimulentului financiar, să-i determine pe utilizatorii telefonului să-l aducă înapoi. Nu au fost uitaţi nici cei care au predat deja Note 7 şi care vor primi încă 75 de dolari, pe langa cei 25 de dolari acordati initial.

Pentru a beneficia de oferta, clientii trebuie sa notifice compania prin email şi sa trimita telefoanele la operator.

Între timp, Samsung înregistrează probleme cu preluarea prin poştă a gadgeturilor explozive. În SUA, unde s-au vândut cele mai multe Note 7, Departamentul Transporturilor interzice expedierea aeriana a produselor rechemate de producator din cauza problemelor cu bateria. Astfel că sud-coreenii trebuie acum să caute o soluţie auto pentru a recupera mobilele.

Interesant este că Samsung nu știe nici la această oră care este cauza problemei care a dus la explozia telefoanelor. Note 7 a fost primul smartphone din serie cu bateria lipită. Toate modelele anterioare permiteau scoaterea bateriei, astfel că nu este exclus ca scurt-circuitele să fi apărut tocmai din acest motiv.

Compania a anunțat, pe de altă parte, că nu va repara sau refolosi modelele de Note 7 retrase de pe piață, ci le va recicla. Compania coreeană nu a dat detalii asupra procesului de reciclare pe care îl va folosi.

Gigantul sud-coreean estimează că pierderile de pe urma scandalului Note 7 se vor prelungi și pe ultimul trimestru al anului și vor depăși 3 miliarde de dolari.

Informaţii de ultimă oră afirmă că Samsung a început să trimită mesaje personale posesorilor de Galaxy S7, pentru a-i liniști pe clienţi, în urma speculaţiilor că şi aceste telefoane ar reprezenta un pericol.