Samsung, în pericol. Cum încearcă să-şi păstreze milioanele de clienţi

Data: 14/10/2016 | Autor: .

Samsung Samsung-în-pericol

Samsung face eforturi disperate în tentativa de a-şi păstra clienţii după eşecul fără precedent înregistrat cu telefonul Galaxy Note 7. Compania sud-coreeană a decis să ofere câte 100 de dolari fiecăruia dintre cei 2,5 milioane de clienţi care au cumpărat phabletul exploziv, relatează GadgetReport.ro

Samsung încearcă, prin oferirea stimulentului financiar, să-i determine pe utilizatorii telefonului să-l aducă înapoi. Nu au fost uitaţi nici cei care au predat deja Note 7 şi care vor primi încă 75 de dolari, pe langa cei 25 de dolari acordati initial.

Pentru a beneficia de oferta, clientii trebuie sa notifice compania prin email şi sa trimita telefoanele la operator.

Între timp, Samsung înregistrează probleme cu preluarea prin poştă a gadgeturilor explozive. În SUA, unde s-au vândut cele mai multe Note 7, Departamentul Transporturilor interzice expedierea aeriana a produselor rechemate de producator din cauza problemelor cu bateria. Astfel că sud-coreenii trebuie acum să caute o soluţie auto pentru a recupera mobilele.

Interesant este că Samsung nu știe nici la această oră care este cauza problemei care a dus la explozia telefoanelor. Note 7 a fost primul smartphone din serie cu bateria lipită. Toate modelele anterioare permiteau scoaterea bateriei, astfel că nu este exclus ca scurt-circuitele să fi apărut tocmai din acest motiv.

Compania a anunțat, pe de altă parte, că nu va repara sau refolosi modelele de Note 7 retrase de pe piață, ci le va recicla. Compania coreeană nu a dat detalii asupra procesului de reciclare pe care îl va folosi.

Gigantul sud-coreean estimează că pierderile de pe urma scandalului Note 7 se vor prelungi și pe ultimul trimestru al anului și vor depăși 3 miliarde de dolari.

Informaţii de ultimă oră afirmă că Samsung a început să trimită mesaje personale posesorilor de Galaxy S7, pentru a-i liniști pe clienţi, în urma speculaţiilor că şi aceste telefoane ar reprezenta un pericol.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.