Samsung pregateste Galaxy S IV. Cum ar putea arata noul smartphone (VIDEO)

Data: 2/11/2012 | Autor: .

Samsung lucreaza deja la cea de-a patra generatie a smartphone-ului Galaxy S. Potrivit GSM Arena, cel mai probabil noul telefon va rula chipset-ul Exynos 5, prezent pe noul Chromebook si pe Samsung Nexus 10. Telefonul va veni cu un ecran de 5 inch si va continua liniile de design “inspirate de natură” ale generaţiei actuale.

 Chipset-ul va asigura telefonului performante quad-core la 2GHz si va aduce procesorul grafic Mali-658 GPU.

Este prima informatie cu adevarat credibila despre noul gadget pe care Samsung urmeaza sa il lanseze cel mai probabil la Mobile World Congress 2013 de la Barcelona, relateaza  Korea Times .

Potrivit surselor citate de Korea Times, telefonul ar putea ajunge in magazine in luna martie, la 10 luni distanta de la lansarea Galaxy S III. Potrivit surselor citate anterior de GadgetReport.ro, Galaxy S 4 ar putea fi borna de start pentru o adevarata revolutie in piata smartphone-urilor, putand sa fie primul telefon cu ecran flexibil.

Noul telefon va avea un ecran dintr-un plastic special UBP,  imposibil de spart. Mai mult, acest tip de ecran este precursorul ecranelor flexibile care, cel mai probabil, le vom vedea din 2013.  Noua tehnologie va face telefonul si mai subtire.

In plus, noul telefon va avea o baterie mai puternica. Platforma tehnologica va fi cea de la Galaxy S III cu cateva imbunatatiri atat la capitolul hardware cat si software.

 Cum vor arata primele telefoane flexibile

GadgetReport.ro a scris, recent, ca primele”Flexible Display” vor fi produse in trimestrul trei din acest an, iar pe piata le vom vedea, cel mai probabil, in semestrul II 2013, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Din schitele prezentate de PatentBolt rezulta ca acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Nu este inca foarte clar ce fel de tehnologie va folosi Samsung.

Asta in conditiile in care exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane — electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.

Unul dintre primele telefoane cu ecrane flexibile ar putea fi Samsung Galaxy Skin. Prezentat anul trecut deGadgetReport.ro, smartphone-ul este  unul dintre cele mai spectaculoase concepte prezentate de producatorul sud-coreean.

Terminalul va dispune de un display AMOLED flexibil care ii va permite sa se plieze in jurul unui cilindru de aproximativ 1 inch. Totodata, terminalul este “aproape indestructibil” si “poate supravietui unei lovituri de ciocan”, potrivit informatiilor din piata.

Nu se cunoaste inca sistemul de operare ce va fi prezent pe noul smartphone, insa cea mai probabila varianta este Android. Totusi, nu este exclus ca noul smartphone sa ruleze un sistem de operare dezvoltat special pentru el, intitulat Android Flexy.

Datorita display-ului flexibil, noul smartphone va putea fi folosit si ca mouse de calculator sau ceas de mana, iar in fotografiile de prezentare a conceptului acesta dispune si de un proiector.