Samsung pregăteşte Note 6! Un telefon fără precedent

Data: 26/02/2016 | Autor: .

Samsung pregăteşte Note 6! Un telefon fără precedent

Abia ce au lansat noua serie Galaxy S7 şi S7 Edge, că sud-coreenii de la Samsung lucrează deja, intens, la noul phablet Note 6. Telefonul ar urma să fie prezentat cel mai probabil în august, la fel ca anul trecut, în cazul Note 5, şi să îl vedem în magazine din septembrie. Performanţele telefonului se anunţă a fi fără precedent.

Samsung a anunţat ieri că a început producţia modului de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, model care va oferi performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

samsung chip 256 gbMemoria va permite derularea a până la 45.000 de operaţiuni pe secundă, la 850 MB/s, dublu faţă de cea oferită de cele mai performante SSD-uri. Memoria, ce va oferi suport pentru playback video 4K şi multitasking, va fi lansată în acest an, relatează GadgetReport.ro.

Anunţul oficial al Samsung vine să întărească speculaţiile privind specificaţiile spectaculoase ale phabletului Note 6, telefon care ar urma să fie primul care va include acest tip de memorie.

Potrivit Digital Trends, pe lângă spaţiul de stocare fără precedent, Note 6 ar putea să includă numai puţin de 6 GB de RAM, un procesor Exynos 3.1 GHz 16-Core şi un ecran mai mare decât seria precedentă, de 5,8 inchi, Quad-HD Super AMOLED.

Nu este exclus ca telefonul să prezinte camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi, în premieră, portul USB Type C, aşteptat încă de pe seria S7/S7 Edge.

În plus, potrivit estimărilor din piaţă, Note 6 ar putea fi primul telefon care va face trecerea de la carcasa de sticlă la una dintr-un aliaj de magneziu, ce ar urma să acopere o baterie cu încărcare rapidă, cel mai probabil de 3600 mAh, aceeaşi ca pe Galaxy S7 Edge.

Note 6 va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Location. Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Senzor de amprentă, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari. Samsung nu a făcut, bineînţeles, nicio declaraţie oficială despre Note 6, aşa că informaţiile de mai sus trebuie privite ca simple speculaţii.