Samsung prezintă SleepSense, un dispozitiv de monitorizare a somnului

Data: 4/09/2015 | Autor: .

Samsung prezintă SleepSense, un dispozitiv de monitorizare a somnului

Samsung a lansat SleepSense, un dispozitiv care ajută la îmbunătățirea calității somnului. Gadgetul este ușor de folosit: trebuie doar să așezi senzorul sub saltea, să descarci aplicația  și să conectezi senzorul la aplicație. SleepSense își va face treaba în timp ce tu dormi.

Somnul este important pentru sănătate, iar mulți dintre noi suntem ocupați și stresați și nu reușim să dormim cele șapte până la nouă ore recomandate în fiecare noapte, riscând astfel să ne punem în pericol sănătatea. Lipsa de somn e asociată unor probleme importante, precum performanță scăzută, greșeli mai frecvente și risc de accidente ridicat.

SleepSense(HD12J7000EW)1Noul produs te ajută să monitorizezi și să îți înțelegi obiceiurile de somn, să înveți să îți îmbunătățești procesul de odihnă, fără să fii nevoit să apelezi la ajutor extern.

SleepSense este un senzor precis de monitorizare, cu o acuratețe de până la 97%**. Senzorul contactless înregistrează și analizează în timp real pulsul, ritmul respirator și mișcările din timpul somnului, astfel încât să primești în fiecare dimineață informații despre somnul tău. Analiza procesului de somn și scorul sunt redate în funcție de rezultatele medii pentru fiecare vârstă.

Scorul este calculat în funcție de șapte indicatori: timpul pe care l-ai petrecut dormind, eficiența somnului, timpul necesar pentru a adormi, de câte ori te-ai trezit, timpul petrecut în somn REM și timpul petrecut în somn profund.

Samsung SleepSense analizează cantitatea și calitatea somnului, generând rapoarte personalizate despre somn și oferind recomandări despre cum îți poți îmbunătăți somnul, toate acestea prin intermediul unei aplicații pe smartphone.

În funcție de scorul individual obținut, aplicația va oferi, de asemenea, recomandări importante pentru îmbunătățirea odihnei.

SleepSense poate fi conectat la electrocasnicele inteligente, astfel încât să poți controla aerul condiționat sau să oprești televizorul când adormi. Totodată, senzorul se poate conecta cu aplicația Samsung SmartThings, care controlează o serie de dispozitive din casă, precum termostatul, camerele de supraveghere sau becurile, toate acestea având o importanță majoră atunci când dormi.

Interesanta este şi funcția SmartAlarm, care te trezește treptat, analizând datele colectate în timpul diferitelor faze de somn și identificând timpul optim de trezire. În acest fel vei fi plin de energie pe durata întregii zile.

Dacă ești îngrijorat că membrii familiei nu reușesc să aibă un somn odihnitor, poți folosi SleepSense pentru a analiza și somnul lor: punând senzorul sub saltea și selectând opțiuna „family care”, vei primi pe email o analiză a calității somnului acestora.

Gadgetul va ajunge pe piata cel mai probabil in sezonul de shopping de Craciun. Pretul nu a fost anuntat pentru moment.