iPad Pro. Prima tabletă Apple cu Stylus şi tastatură dedicată!

Data: 10/09/2015 | Autor: .

ipad-pro-gadgetreport.ro

Apple a anunţat lansarea unei noi tablete, iPad Pro, un gadget care poate fi transformat într-un laptop cu touchscreen, complet funcţional!

Noua tabletă vine cu un ecran gigant, de 12,9 inchi, cu rezoluţia 2732 x 2048 pixeli, şi cu două accesorii în premieră. iPad Pro este prima tabletă Apple care include un stylus, Apple Pencil, care acţionează în funcţie de puterea cu care îl apeşi pe ecran.

În plus, tableta beneficiază de o tastatură dedicată care se conectează prin Smart Connector, un conector care transmite date şi curent de la tabletă. Tastatura seamănă cu cea folosită de Microsoft pe Surface.

Dincolo de aceste facilităţi, tableta prezintă noul procesor A9X, despre ca Apple spune că este de 1,8 ori mai rapid decât generaţia anterioară, iar grafica este de două ori mai bună.

În plus, procesorul face tableta de 22 de ori mai rapidă decât primul iPad și de 360 de ori mai puternică din punct de vedere al performanței grafice. Potrivit Apple, iPad Pro ar fi mai rapidă decât 80% dintre laptopurile de pe piață.

Dincolo de tastatură şi stylus, tableta are senzor Touch ID, o cameră principală de 8 MP şi o autonomie excelentă, de 10 ore.

Apple a încheiat parteneriate cu Microsoft și cu Adobe pentru a aduce Office și software de editare foto pe noua tabletă. iPad Pro este capabilă inclusiv să editeze clipuri video în 4K.

Preţul lui iPad Pro este unul pe măsură. Cea mai ieftină, versiunea de 32 GB, costă 799 de dolari, iar modelul de 128 GB va fi vândut la 949 de dolari. Varianta de top, cu LTE/4G, va costa şi mai mult, 1079 dolari!

Apple Pencil va fi comercializat la preţul de 99 de dolari, iar tastatura specială va costa 169 de dolari.

Mai multe amănunte aflaţi de pe pagina oficială.