Samsung QLED Q6FN. Un smart TV excelent, cu un raport preț-calitate imbatabil

Data: 23/04/2019 | Autor: .

Samsung QLED Q6FN. Un smart TV excelent, cu un raport preț-calitate imbatabil

Dacă vreți să vă cumpărați un televizor QLED sau OLED, aveți la dispoziție destul de multe modele. Unii aleg OLED-urile pentru imaginea excelentă, pentru contrastul foarte bun și, bineînțeles, pentru designul spectaculos, alții merg pe mâna Samsung cu ale sale QLED-uri. GadgetReport.ro vă prezintă astăzi unul dintre smart tv-urile cu un raport preț-calitate excelent, modelul Samsung QLED Q6FN.

Să alegi între un OLED și un QLED a devenit o chestie personală, în genul alegerii între iPhone și Android. Ambele tehnologii oferă o imagine excelentă. Fanii OLED spun despre QLED-urile de la Samsung că ar fi doar niște LED-uri cosmetizate, ceilalți afirmă că OLED-urile au o mare problemă – imaginile statice în genul siglelor posturilor TV pot, la un moment dat, să ardă ecranul și să te trezești cu urme pe el.

Samsung QLED Q6FN (din seria 2018) este, din punctul nostru de vedere, o alegere optimă, atunci când îți dorești un televizor smart, capabil să intre rapid pe internet și să ofere o imagine excelentă, chiar surprinzător de bună.

Televizorul are un ecran prins într-o carcasă cu margini foarte subtiri, picioarele sunt solide, stabile, și contin și un sistem destept de ascundere a cablurilor, iar materialele folosite sunt optime.

 

CUMPĂRĂ SAMSUNG QLED Q6FN DE PE EMAG – UN PRET EXCELENT AICI

La 3700 de lei, modelul QLED Q6FN testat de noi, cu o diagonală de 138 cm, s-a comportat ireproșabil, diferența față de un LED obișnuit fiind semnificativă, de la imaginea mult mai bună la sunetul incomparabil, cu destul de mult bass și, mai ales, la conectivitatea excelentă la internet.

Netflix, HBO Go, Youtube au pornit instant, iar TIZEN-ul a devenit atât de deștept încât îți oferă, din start, programele preferate. Experiența online este, în fapt, cea care definește acest televizor.

Să vezi un film pe Netflix, cu HDR și sunet Dolby, înseamnă o experiență similară cu cea de la cinematograf, poate chiar mai bună. Culorile, bine definite de altfel, le poți modifica din meniu, acolo unde ai câteva setări prestabilite dintre care vă recomandăm să selectați MOVIE.

Un alt mare avantaj al acestui televizor este faptul că vine cu două tunere, fapt care îi permite să afișeze două programe TV diferite simultan, ce pot fi costumizate după preferințe.

Programele HD se văd bine, chiar foarte bine unele dintre ele – bineînțeles totul ține de calitatea semnalului TV, iar în cazul celor SD, digitale, îmbunătățirea adusă de televizor este una remarcabilă. Practic televizorul curăță și amplifică imaginea posturilor TV obișnuite, astfel încât, în multe situații, se apropie de calitatea programelor HD.

Ne-a plăcut și faptul că telecomanda este una simplă, intuitivă, și că, prin aplicația Smart Things, poți controla televizorul cu ajutorul telefonului.

Televizorul s-a conectat și la o telecomandă clasică, de la un LED Samsung, plus că poți să-i adaugi și altele, prin Bluetooth, precum și orice tip de tastatură și mouse, ca sa navighezi pe internet.

În ceea ce privește conectivitatea, ai la dispoziție tot ce este necesar pentru o experiență optimă, de la conectivitatea optică/bluetooth pentru sunet la HDMI-ul dedicat pentru consola de jocuri, cu care vei putea să te joci în 4K, într-o experiență optimizată în modul GAME.

Ce nu ne-a plăcut este că, spre deosebire de Q7,Q8 și Q9, ecranul de pe Q6 nu este la fel de prietenos cu mediul ambiant, în sensul că nu atenuează atât de mult lumina. O chestie care poate fi deranjantă dacă pui televizorul aproape de o fereastră sau într-o cameră foarte luminată. Totuși, ecranul arată mult mai bine din acest punct de vedere față de un televizor LED obișnuit, QLED-ul reușind, prin contrast și culoare, să acopere acest inconvenient.

Modul Ambient, care permite televizorului să intre într-un fel de screen-saver, pentru momentele în care nu te uiți la el, este destul de basic, are câteva imagini video in genul valuri, ceas etc, cu coloane sonore dedicate, însă câți dintre noi am lăsa televizorul deschis tot timpul? Samsung afirmă că modul Ambient nu consumă decât foarte puțin curent însă nu cred că este de ajuns ca să ne schimbăm obiceiurile.

Cert este că, la 3700 de lei,  Samsung QLED Q6FN își merită banii. Există, bineînțeles, și modelele superioare, precum seriile Q7, Q8 și Q9, însă prețurile sunt pe măsură. Da, imaginea va fi, bineînețeles, și mai bună – in special în zona de contrast, însă diferențele vor fi greu de sesizat pentru un utilizator obișnuit să se uite la meciuri pe HD și la filme pe Netflix. E ca diferența între un ecran de telefon Full HD si unul QHD.

Prețul lui Samsung QLED Q6FN a scăzut foarte mult pentru că Samsung abia ce a lansat seria de televizoare din 2019 și, la fel ca la telefoane, prețurile pentru modelele din seria anterioară coboară semnificativ.

E un moment excelent pentru a cumpăra un QLED, iar Q6FN în varianta de 138 cm este, din punctul nostru de vedere, o alegere excelentă. Dacă vă doriți acest televizor îl puteți cumpăra de pe acest LINK, la cel mai bun preț.