Samsung a ,,reparat’’ Galaxy Fold. Data lansării, încă necunoscută

Data: 3/07/2019 | Autor: .

Galaxy a ,,reparat’’ Galaxy Fold. Data lansării, încă necunoscutăPrimul telefon pliabil din istoria Samsung, Galaxy Fold, se află în stagiile finale de producție, sud-coreenii identificând soluțiile menite să rezolve problemele care au determinat amânarea lansării în magazine, relatează Gizmodo, citat de GadgetReport.ro

Telefonul de 2000 de dolari al sud-coreenilor a fost în primul rând ,,sigilat’’ pentru ca praful și impuritățile să nu mai poată intra, pe la balamale, sub ecran. În al doilea rând, Samsung pare să fi găsit o soluție pentru ca ecranul protector să nu mai poată fi scos și, astfel, display-ul pliabil să nu mai sufere problemelele semnalate de jurnaliștii care au testat prima versiune a Galaxy Fold.

Dincolo de rezolvarea problemelor tehnice, data lansării în magazine rămâne în continuare un mister. Prevăzut să fie disponibil pe piață din luna mai, telefonul a fost amânat de sud-coreeni după ce testele făcute de bloggeri au relevat faptul că acesta are probleme semnificative.

Un lucru este sigur – telefonul va include acceași configurație hardware anunțată inițial.

Dincolo de ecranul revoluționar, Galaxy Fold include un chipset AP 7nm 64-bit Octa-core Snapdragon 855 și 12 GB de memorie RAM, alături de un spațiu de stocare de 512 GB. Telefonul are un scaner de amprente aflat pe partea în care degetul arătător stă în mod obișnuit, astfel încât dispozitivul se deblochează cu ușurință.

Telefonul include două baterii, de 4380 mAh, cu încărcare rapidă și wireless. Sistemul dual de baterii a fost special conceput pentru a ține pasul cu multitudinea de activități pe care telefonul le suportă. Galaxy Fold este, de asemenea, capabil să se încarce pe el, dar și un al doilea dispozitiv, ambele simultan, prin Wireless PowerShare, conectat la un singur încărcător, astfel încât să îl puteți lăsa pe al doilea acasă.

Samsung afirmă că Galaxy Fold a fost gândit pentru entertainment. Datorită imaginilor imersive de pe ecranul dinamic AMOLED și a sunetului clar de pe difuzoarele stereo AKG, filmele și jocurile preferate, precum Asphalt 9, sunt redate în culori bogate, iar sunetul are o calitate excelentă.

La capitolul foto, Galaxy Fold propune trei camere pe spate (Ultra-Wide: 16MP, F2.2, Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS, Tele: 12MP, F2.4, OIS) două în interior și una în lateral (10MP (2PD), F2.2, Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9).

Potrivit unor surse din piață, sud-coreenii vor amâna relansarea lui Galaxy Fold pentru toamnă – cel mai probabil în luna octombrie, încercând, astfel, să nu afecteze din niciun punct de vedere lansarea lui Galaxy Note 10, eveniment ce va avea loc în luna august.

Cert este că România se va afla pe lista primelor țări în care telefonul Galaxy Fold va fi disponibil, alături de SUA, Coreea de Sud, Marea Britanie, Franța, Germania și alte 10 țări.

Cei care vor cumpăra telefonul vor primi gratuit căștile Galaxy Buds, o husă specială din Kevlar și un an de garanție pentru orice probleme, inclusiv căzături, prin Samsung Care+. Samsung Galaxy Fold va fi oferit în versiunile de culoare Martian Green, Astro Blue, Space Silver și Cosmos Black.