Samsung rescrie standardele cu Galaxy S7 și S7 edge

samsung-Galaxy-S7-bun

Samsung a lansat duminică seară, cu ocazia Mobile World Congress de la Barcelona, noua generaţie de smartphone-uri Galaxy S7 și S7 edge, promovate drept cele mai spectaculoase telefoane din istoria telefoniei mobile.


galaxy-s7-profil-gadgetrepo

Samsung Galaxy S7, cu ecran de 5,1 inchi (Quad HD Super AMOLED 2560 X 1440 (577ppi) și Galaxy S7 edge, cu display de 5,5 inci (5.5” Quad HD Super AMOLED 2560 X 1440 (534ppi) EdgeScreen, sunt construite din sticlă 3D și metal, având un design ergonomic, dar care seamănă parcă prea mult cu seria Galaxy S6. Va fi destul de dificil să le deosebeşti, singura diferenţă fiind senzorul camerei, care nu mai este aşa de ieşit în afară ca la seria S6.

Telefoanele au 152 g respectiv 157 g, şi o grosime de 7.9mm respectiv 7.7mm.

Telefoanele vin cu două tipuri de procesoare – Octacore (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 bit, 14 nm process şi Quadcore (2.15GHz Dual + 1.6GHz Dual), 64 bit, 14 nm process, alături de 4GB RAM (LPDDR4) şi un spaţiu de stocare de 32/64GB (UFS 2.0) + microSD (pana la 200GB). Mai mult, slotul le permite utilizatorilor să poată fi folosit ca spațiu dual SIM.

galaxy-s7-imagini-oficiale-

Noua generaţie de telefoane S7 include şi o funcţie în premieră, Always-On Display, care le permite utilizatorilor să nu rateze nicio notificare importantă și niciun apel.

Galaxy S7 și S7 edge dispun de o cameră de selfie de 5 MP şi o cameră foto principală de 12 MP, cu tehnologia Dual Pixel, fiind prima cameră de acest fel disponibilă pe un smartphone. Ambele camere au deschidere de F1.7, adică pot cuprinde imagini foarte largi.

SPECIFICATII GALAXY S7Camera principală, potrivit Samsung, oferă imagini mai clare și mai definite, chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Datorită tehnologiei Dual Pixel, a lentilelor mai luminoase cu apertură mai largă și pixelilor mai mari, camera dispune de o viteză de declanșare mai rapidă și  de o funcție autofocus mai precisă, chiar și în scenarii cu lumină redusă.

Noul mod Motion Panorama permite realizarea fotografiilor de tip panoramă cu elemente mobile, oferind o experiență vizuală captivantă.

Samsung Galaxy S7 și S7 edge sunt certificate IP68, fiind rezistente la apă și praf pînă la 30 de minute.

Pe lângă sistemul de operare Android 6.0, interfața Edge, disponibilă pe Galaxy S7 edge, oferă un plus de confort și o mai mare eficiență, datorită posibilității de a crea shortcut-uri pentru aplicațiile și funcțiile preferate de fiecare utilizator precum email, modul selfie, modul panorama sau alte aplicații.

galaxy-s7-imagini-oficiale-

Galaxy S7 și S7 edge dispun de baterii de 3000 mAh respectiv 3600 mAh şi de o nouă tehnologie care permite o viteză mai mare de încărcare a bateriei, atât prin cablu, cât și wireless. Procesorul puternic și capacitatea mai mare a bateriei asigură un timp mai mare de utilizare, iar sistemul de răcire internă asigură păstrarea unei temperaturi optime de funcționare a dispozitivului, spun cei de la Samsung.

Telefoanele au toate dotările devenite standard, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO,
Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Location. Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Senzor de amprentă, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

Foarte interesant, telefoanele nu au ultimul tip de conector USB  Type-C, astfel că pot fi folosite toate încărcătoarele şi dispozitivele clasice cu mufă USB normală

Pe de altă parte, nsamsung-Galaxy-S7-Black-Onyoua generaţie S7/S7 Edge include şi Game Launcher, o nouă funcție creată pentru pasionații de jocuri mobile, le permite utilizatorilor să gestioneze consumul bateriei și să reducă numărul de notificări afișate.

În plus, aceștia își pot înregistra experiența de gaming sau își pot partaja ecranul pentru a se juca cu alți utilizatori. Tehnologia Vulkan API de pe noile Galaxy S7 și S7 edge le oferă utilizatorilor posibilitatea de a juca jocuri cu cerințe grafice ridicate păstrând un consum redus al bateriei.

De asemenea, utilizatorii pot accesa si serviciul de plăți mobile, Samsung Pay. Protejat prin soluția de securitate Samsung Knox, prin senzorul de amprentă și printr-un sistem avansat de tokenizare, Samsung Pay funcționează cu tehnologia NFC, MST și tehnologia codurilor de bare, aducând posibilitatea plăților mobile mai aproape de consumatori și comercianți.

Gear 360 TripodCu ocazia lansării S7 şi S7Edge, Samsung a lansat şi o cameră de 30 MP care filmează în 360 de grade şi pe care o poţi controla cu telefonul. Camera Gear 360 Tripod are un unghi de vizualizare F 2.0.

O mare surpriză a fost prezenţa la eveniment a lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a anunţat că lucrează cu Samsung la extinderea experienţei VR – Realitatea Virtuală – acesta fiind considerat domeniul în care inovaţia îşi va spune cuvântul în următorii ani.

Smartphone-urile Galaxy S7 și S7 edge vor putea fi achiziționate începând cu 11 martie.

Utilizatorii europeni care vor face pre-comandă pentru unul din modele Galaxy S7 sau S7 edge vor primi dispozitivele începând cu 8 martie.

De asemenea, aceștia vor primi gratuit și un dispozitiv Samsung Gear VROrange România a devoalat, aseară, şi preţurile telefoanelor. Galaxy S7, cu 32 GB, costă 677 euro la liber, fără abonament, iar S7 Edge 799 euro. Detalii despre oferta Orange pentru noile telefoane aflaţi de AICI.

Indiferent de preţ, telefoanele reprezintă o evoluţie semnificativă faţă de seria S6. Au ecrane QHD, camere mai bune, permit adăugarea unui Sd Card pentru a beneficia de mai mult spaţiu, sunt rezistente la apă şi praf şi au baterii mai bune.

Pentru un utilizator obişnuit, diferenţa de performanţă la nivel hardware va fi însă aproape insesizabilă, iar la nivel de design, doar logo-ul S7 va face diferenţa. În rest, lipsesc câteva dintre dotările pe care concurenţa le-a introdus în standard, precum conectorul USB Type C, iar carcasa de sticlă le face la fel de vulnerabile ca şi pe cele din seria S6.

Vor fi de ajuns dotările lui S7 pentru ca telefonul să vândă mai bine decât S6? Rămâne de văzut. Cert este că în acest  moment, S7 are un competitor extrem de serios, LG G5, un gadget cu specificatii excelente şi cu nişte facilităţi în plus care pot face diferenţa. Să nu uităm, totodată, că Apple pregăteşte noul iPhone 7.