Samsung retrage Galaxy Note 7! Explozia bateriilor este de vină

Data: 2/09/2016 | Autor: .

Samsung retrage Galaxy Note 7. Explozia bateriilor este de vină

Sud-coreenii de la Samsung pregătesc retragerea temporară de pe piaţă a noului model de smartphone Galaxy Note 7 după ce 35 de telefoane au explodat în timp ce erau puse la încărcat. Presa sud-coreeană confirmă informaţia şi afirmă că Samsung a declanşat o amplă anchetă pentru a afla cauzele accidentelor, relatează GadgetReport.ro

UPDATE: Samsung urmează a înlocui toate unitățile GALAXY Note7 vândute până acum, a anunţat oficial, compania. Sud-coreenii au vândut 2,5 milioane de telefoane în 11 ţări. Riscul de incident ar fi de 42 unități / 1 milion de exemplare.

The Verge afirmă, citând The Korea Herald, că Samsung este practic forţat să ia o măsură fără precedent în istoria companiei – să oprească producţia Galaxy Note 7 şi să cheme în service toate telefoanele vândute până acum. Nu sunt foarte multe, pentru că noul smartphone nu a apucat să debuteze în pieţele internaţionale.

Samsung-Galaxy-Note-7-Exploded-02Samsung a anunţat, oficial, că a declanşat o investigaţie pentru a afla cauzele care au dus la explozia telefoanelor. Potrivit The Wall Street Journal, compania sud-coreeană a oprit livrările telefonului pentru piaţa americană şi a discutat cu retailerii să recheme telefoanele vândute.

Samsung-Galaxy-Note-7-Exploded-04-410x540„Samsung şi-a luat angajamentul de a furniza cea mai ridicată calitate pentru produsele sale. Am declanşat o investigaţie şi vom face publice rezultatele cât mai curând posibil”, se arată într-o declaraţie oficială, citată de The Verge.

Potrivit unor surse citate de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, bateriile cu probleme ar afecta doar 0,1 la sută dintre telefoanele Galaxy Note 7 vândute până în prezent şi că acestea vor fi înlocuite.

Problemele au apărut după ce pe internet au apărut dovezi că telefoane Galaxy Note 7 s-au făcut scrum în timp ce erau puse la încărcat, prin intermediul conectorului USB Type-C.

Galaxy Note 7 este primul telefon Samsung care foloseşte acest conector.

Nu este foarte clar dacă scurt-circuitele au apărut din cauza încărcătoarelor telefoanelor sau supra-încălzirii acumulatorilor.

Cert este că smartphone-urile au fost preluate de Samsung.

 

UPDATE: