Samsung Super OLED, televizorul inteligent cu care vorbesti

Data: 11/01/2012 | Autor: .

Samsung a lansat, la CES Las Vegas, televizorul Super OLED de 55 de inchi. Gadgetul, dincolo de ecranul spectaculos, include noua tehnologie Smart Interaction, prin care utilizatorii pot porni sau opri televizorul, ajusta volumul sau activa aplicatii doar prin folosirea unor gesturi ale mainii, a comenzilor vocale și a recunoașterii faciale. Aceștia pot folosi vocea și pentru a activa functia de cautare din browserul web, dar și pentru a-i „spune” televizorului ce anume sa caute. 

Camera HD incorporata recunoaște mișcarea din prim plan, pentru a permite control intuitiv, iar doua microfoane uni-directionale recunosc vocea cu maxima acuratete. Tehnologia de anulare a zgomotului ajuta la separarea sunetelor de fundal de comenzile utilizatorilor.

 

Televizorul Super OLED incorporeaza ultimele imbunatatiri aduse Smart Hub-ului Samsung, interfata integrata ce ofera acces la toate tipurile de continut, dintr-un singur ecran. Interfata a fost perfectionata, astfel ca, prin intermediul unui nou browser prevazut cu tab-uri, utilizatorii pot deschide pagini multiple in același timp, pentru o experienta web imbunatatita.

 

Televizorul Samsung Super OLED TV este dotat cu noul procesor dual core de la Samsung, ce permite utilizatorilor sa ruleze mai multe aplicatii simultan, pentru o experienta neintrerupta, dar și pentru o navigare web imbunatatita.

 

Modelul Samsung Super OLED promite o calitate a imaginii, atat in 2D, cat și in 3D, cu o acuratete a culorii imbunatatita fata de LED. Pentru ca lumina emisa de Super OLED este controlata la nivel de pixel, pot fi obtinute cel mai pur alb sau negru.

 

Asta datorita tehnologiei Super OLED care elimina nevoia unui filtru de culoare, intrucat pixelii OLED cuprind sub-pixeli RGB plasati direct pe display, care emit propria lumina.

 

In plus, Samsung Super OLED ofera un timp de raspuns mai rapid decat LED, eliminand practic neclaritatile cauzate de mișcare, chiar și in scenele cu actiune intensa. Deoarece tehnologia Super OLED presupune sub-pixeli RGB ce emit lumina in mod individual si nu necesita o iluminare posterioara, televizorul cantareste cu mult mai putin decat un aparat standard.

 

Televizorul Super OLED Samsung, distins cu premiul Best of Innovations la CES 2012, va fi disponibil pe piata la nivel mondial anul acesta.