Samsung va prezenta in octombrie primul telefon cu ecran curbat (VIDEO)

Data: 25/09/2013 | Autor: .

galaxy

Samsung pregateste lansarea, in luna octombrie, a primului smartphone cu ecran curbat din lume. Nu este exclus ca acesta sa fie un Galaxy Note III care sa mai includa o inovatie in premiera – ar urma sa aiba primul ecran din plastic, de tip OLED.

Anuntul privind lansarea ecranului curbat a fost facut de D.J. Lee, directorul de marketing Samsung, in cadrul evenimentului de lansare a Galaxy Note 3 pe piata sud-coreeana.

Reuters relateaza ca ecranul curbat va fi, intradevar, primul OLED lansat de Samsung. Un prototip al telefonului curbat a fost prezentat recent de Samsung. Il puteti vedea in clipul de mai jos.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, ca ecranul de tip OLED  va fi mult mai rezistent la zgarieturi si socuri decat cele din prezent. In plus va creste spectaculos autonomia telefonului in conditiile in care va consuma mult mai putina energie decat ecranul clasic, folosit in prezent.

Potrivit IT.sohu , noul tip de ecran este precursorul ecranelor flexibile din plastic pe care Samsung urmeaza sa le lanseze anul viitor.

Samsung lucreaza de cativa ani la lansarea primelor smartphone-uri cu ecrane flexibile OLED (Organic Light Emitting Diode). Gadgeturile ”Flexible Display” le vom vedea, cel mai probabil, in primul trimestru din 2014, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Potrivit surselor citate de BBC, primele gadgeturi cu ecrane flexibile vor fi smartphone-urile.

LG, Philips, Sharp, Sony si Nokia lucreaza, de asemenea, la lansarea unor astfel de ecrane, insa, potrivit surselor, Samsung se afla cu un pas inaintea competitorilor sai.

Exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane  electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.