Scenariul SF devenit realitate. Cum arata primul Mercedes fara sofer (VIDEO)

Data: 12/09/2013 | Autor: .

mercedes bunMasina fara sofer a fost mult timp un vis, dar în ultimul timp ideea a prins contur tot mai mult. Cei de la Mercedes au prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt primul lor model de automobil care nu are nevoie de sofer.

Modelul S 500 vine cu un motor V6 de trei litri supraalimentat, ce asigura 245 kW (333 CP) caruia i se alatura un motor electric asincron cu un maxim de 80 kW (109 CP).

Masina promite un consum minim de numai 3 litri la 100 km si emisii de numai 69 grame de CO2 per kilometru.

S 500 HYBRID atinge o viteza de top de 250 km/h, un demaraj de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde si un consum mediu în regim hibrid de numai 3 litri la 100 km/h.

Energia electrica stocata într-o baterie de Litiu este suficienta pentru a parcurge 30 km fara carburant.

Cei de la Mercedes au declarat ca pilotul automat a fost testat pe mai mult de 100 de kilometri, in Germania, si s-a descurcat fara probleme.

“Soferul” virtual se ghideaza cu ajutorul mai multor camere video, imaginile fiind transmise in mod automat unui procesor care, in baza unui software dedicat, le analizeaza si ia cele mai bune decizii.

Spre deosebire de celelalte versiuni hibride ale noului S-Klasse, versiunea S500 Plug-in Hybrid ofera posibilitatea, dupa cum o spune si numele, unei încarcari la priza.

De asemenea, patru moduri de rulare sunt posibile: Hybrid (când funcţioneaza ambele motoare), E-Mode (este disponibil doar cel electric), E-Save (energia este acumulata si pastrata în baterie pentru o utilizare ulterioara) si Charge (bateria se încarca în timpul mersului).

De asemenea, limuzina beneficiaza si de sistemul Inteligent Hybrid, care ajusteaza funcţionarea sisemului de propulsie la condiţiile de drum viitoare, bazându-se pe informaţiile oferite de sistemul de navigaţie în urmatorii opt kilometri.