Se poate intampla oricui. Cum a ajuns un japonez criminal pe Google

Data: 28/03/2012 | Autor: .

Un tribunal din Japonia a cerut gigantului Google sa isi suspende serviciul de “auto-complete search” dupa ce un barbat s-a plans in justitie ca a fost asociat de motorul de cautare cu o serie de crime.

Omul a afirmat ca, in momentul in care si-a scris numele pe internet, Google Instant a afisat 10.000 de rezultate in care numele sau este asociat cu o serie de crime pe care nu le-a comis, relateaza Digitaltrends

Japonezul a declarat ca se teme ca asocierea ii poate crea mari probleme, nefiind exclus ca cineva sa creada ca este un criminal in serie.

Barbatul a dat in judecata Google, iar magistratii japonezi i-au dat dreptate, solicitand proprietarului motorului de cautare sa isi suspende serviciul de auto-complete search pana cand va rezolva problema.

Potrivit Japan Times, Google a refuzat sa se supuna deciziei justitiei, pe motiv ca nu isi desfasoara activitatea dupa legislatia japoneza.

Un proces similar a obligat Google, in Franta, sa stearga cuvintele “violator” si “satanist” din cautarile numelui unui barbat. Spre deosebire de cazul din Japonia, reclamantul fusese condamnat pentru coruptie de minori.