Se poate intampla oricui. Cum a ajuns un japonez criminal pe Google

Data: 28/03/2012 | Autor: .

Un tribunal din Japonia a cerut gigantului Google sa isi suspende serviciul de “auto-complete search” dupa ce un barbat s-a plans in justitie ca a fost asociat de motorul de cautare cu o serie de crime.

Omul a afirmat ca, in momentul in care si-a scris numele pe internet, Google Instant a afisat 10.000 de rezultate in care numele sau este asociat cu o serie de crime pe care nu le-a comis, relateaza Digitaltrends

Japonezul a declarat ca se teme ca asocierea ii poate crea mari probleme, nefiind exclus ca cineva sa creada ca este un criminal in serie.

Barbatul a dat in judecata Google, iar magistratii japonezi i-au dat dreptate, solicitand proprietarului motorului de cautare sa isi suspende serviciul de auto-complete search pana cand va rezolva problema.

Potrivit Japan Times, Google a refuzat sa se supuna deciziei justitiei, pe motiv ca nu isi desfasoara activitatea dupa legislatia japoneza.

Un proces similar a obligat Google, in Franta, sa stearga cuvintele “violator” si “satanist” din cautarile numelui unui barbat. Spre deosebire de cazul din Japonia, reclamantul fusese condamnat pentru coruptie de minori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.